Desert salam de biscuiti de post

de MotanLaOale in Dulciuri, 5 Ian 2019 | 3004 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 600 g biscuiti
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina
  • 350 ml apa
  •  50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 1 borcan dulceata de visine
  • 100 g stafide
  • 300 g rahat
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • nuca de cocos pentru rulat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti de post:

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.


Biscuitii se maruntesc.


Stafidele se hidrateaza in apa calduta.


Rahatul se taie patratele potrivite.


Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.


Se pun la fiert apa cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.


Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca pana se topeste margarina.


Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele, se toanna deasupra amestecul de lapte si se amesteca bine.


Se lasa 25-30 minute, amestecand din cand in cand sa se absoarba bine.


Pe o folie alimentara intinsa pe masa se presara nuca de cocos, se pune compozitia, se preseaza si se da forma cilindrica si se ruleaza cat mai strans in folie.


Se pune in frigider pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.


Se scoate din folie si se taie felii si se serveste.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

07.01.2019, 10:29

Multumesc

dantes 1

08.01.2019, 10:08

Bun!

Gherca Daniela 1

08.01.2019, 10:56

foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piept de pui umplut
  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de gutui (de post)