Desert salam de biscuiti de post

de MotanLaOale in Dulciuri, 5 Ian 2019 | 8991 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 600 g biscuiti
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina
  • 350 ml apa
  •  50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 1 borcan dulceata de visine
  • 100 g stafide
  • 300 g rahat
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • nuca de cocos pentru rulat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti de post:

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.

Biscuitii se maruntesc.

Stafidele se hidrateaza in apa calduta.

Rahatul se taie patratele potrivite.

Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.

Se pun la fiert apa cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.

Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca pana se topeste margarina.

Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele, se toarna deasupra amestecul de apa cu cacao si margarina si se amesteca bine.

Se lasa 25-30 minute, amestecand din cand in cand sa se absoarba bine.

Pe o folie alimentara intinsa pe masa se presara nuca de cocos, se pune compozitia, se preseaza si se da forma cilindrica si se ruleaza cat mai strans in folie.

Se pune in frigider pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.

Se scoate din folie si se taie felii si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenesti