Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic

de Oana in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 8292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti petit beurre
  • 3-4 linguri nuca de cocos
  • 50 gr fistic
  • 200 ml lapte
  • 200 gr ciocolata neagra cu alune
  • 50 gr zahar
  • 100 gr unt
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita vanilie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic:

  1. Rupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac.

  2. Pune in craticioara laptele, zaharul, ciocolata rupta si untul taiat cubulete. Las-o la foc potrivit si amesteca cu un tel pana se topesc ciocolata si untul si compozitia devine omogena

  3. Opreste focul si adauga vanilia si esenta de rom. Este mai bine sa le pui dupa ce opresti focul, sa nu risti ca amestecul sa devina amar.

  4. Rastoarna amestecul peste biscuiti si amesteca usor pana ciocolata imbraca bine toti biscuitii si obtii o compozitie omogena

  5. Pune pe masa o folie alimentara si pune compozitia, apoi formeaza un rulou, dandu-i forma de salam de biscuiti

  6. Ruleaza bine si mai strans, apoi leaga capetele si infasoara salamul de biscuiti intr-o folie de aluminiu

  7. Lasa-l la frigider cateva ore pana se intareste bine untul si ciocolata

  8. Scoate salamul de biscuiti din frigider si tavalaste-l bine prin zahar pudra, apoi leaga-l cu sfoara alimentara ca sa semene cat mai mult cu un salam

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de Craciun