Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic

de Oana in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 4392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti petit beurre
  • 3-4 linguri nuca de cocos
  • 50 gr fistic
  • 200 ml lapte
  • 200 gr ciocolata neagra cu alune
  • 50 gr zahar
  • 100 gr unt
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita vanilie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic:



  1. Rupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac.




  2. Pune in craticioara laptele, zaharul, ciocolata rupta si untul taiat cubulete. Las-o la foc potrivit si amesteca cu un tel pana se topesc ciocolata si untul si compozitia devine omogena




  3. Opreste focul si adauga vanilia si esenta de rom. Este mai bine sa le pui dupa ce opresti focul, sa nu risti ca amestecul sa devina amar.




  4. Rastoarna amestecul peste biscuiti si amesteca usor pana ciocolata imbraca bine toti biscuitii si obtii o compozitie omogena




  5. Pune pe masa o folie alimentara si pune compozitia, apoi formeaza un rulou, dandu-i forma de salam de biscuiti




  6. Ruleaza bine si mai strans, apoi leaga capetele si infasoara salamul de biscuiti intr-o folie de aluminiu




  7. Lasa-l la frigider cateva ore pana se intareste bine untul si ciocolata




  8. Scoate salamul de biscuiti din frigider si tavalaste-l bine prin zahar pudra, apoi leaga-l cu sfoara alimentara ca sa semene cat mai mult cu un salam



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Zebra 1

16.12.2016, 11:26

Reteta este buna,dar eu as adauga putina dulceata ca liant! Zebra.

Ksenya 1

16.12.2016, 14:21

imi place! As manca oricand

VI 1

21.12.2018, 18:15

Foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele și sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

Magiun de prune

pe 18.09 la 16:34

RETETA RECOMANDATA
Tort multumire