Desert spirale cu halva

de mirela0911 in Dulciuri, 24 Mar 2015 | 7348 vizualizari

 

Au iesit tare bune ca nu m-am putut abtine si am mancat 4 bucati, seara! :D

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina alba
  • 500 g faina alba
  • un praf de sare
  • 3 lingurite zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri ulei
  • apa cat cere aluatul
  • 200 g halva cu cacao
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere de albine
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spirale cu halva:

Pregatim pentru inceput maiaua: Intr-un vas se pun in jur de 150 ml apa calduta pe care o amestecam cu 1 lingurita de zahar, 1 lingura de faina si dizolvam drojdia, apoi lasam 15 minute sa dospeasca.


Intr-un bol se pune faina, se amesteca cu sarea si zaharul apoi se face in mijloc o gropita in care se pune uleiul, coaja de lamaie si maiaua. Se amesteca cu o lingura si se mai adauga apa calduta in functie de cat cere aluatul. Se rastoarna compozitia pe masa de lucru si se framanta cu mana pana se obtine un aluat elastic si care nu se lipeste de degete. Se lasa la dospeaspit pentru o jumatate de ora, intr-un loc cald.


Se intinde aluatul in forma dreptunghiulara cu o grosime de cca 3-4 mm. Halvaua se da pe razatoarea mare si se intinde peste aluat. Se ruleaza strans apoi se taie in bucati de cca 5 cm fiecare. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se aseza spiralele la distanta intre ele si se lasa sa creasca inca 15-20 de minute. Se dau la cuptor incins in prealabil la 190 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.


Intr-o craticioara se pun cei 150 ml apa si se incalzeste atat cat sa putem dizolva mierea de albine. Se scoate tava din cuptor si se stropesc spiralele cu siropul caldut. Se lasa la racit daca aveti rabdare, dupa care se servesc. Bune rau!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si halva simpla sau cu alte arome, sau chiar cu alte feluri de umpluturi.

2

Nu este obligatoriu sa insiropati spiralele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spirale cu halva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mena29 1

26.03.2015, 18:23

Ce frumoase sunt,Mirela!

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 13:24

Retete cu Margareta Cismasiu 1

29.03.2015, 10:51

O ideie minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)