Desert supa de fructe

de BakeUpArtist in Dulciuri, 27 Iul 2017 | 2339 vizualizari

 

Lucrurile sunt destul de simple pentru mine vara. Fructe, salate, căldură, lipsa poftei de mâncare, vacanță, mare, aproape zero timp pentru bucătărit. Totuși, pentru a supraviețui, încerc să mă hrănesc cât pot de bine, și să îmi fac și poftele dulci, în limita temperaturii de afară.
 
Rețeta aceasta mi se pare o combinație foarte bună între o gustare sănătoasă și un desert aromat. Fie că stai la aer condiționat, fie la soare, merge.  

 

INGREDIENTE

  • 1 sfeclă roșie, mare;
  • 2 linguri de zahăr;
  • 350 mililitri de apă;
  • 1 banană coaptă bine;
  • 2 linguri de lapte condensat;
  • sucul de la jumătate de lămâie;

Pentru crumble:

  • 70 grame făină;
  • 2 linguri cacao;
  • 50 grame unt;
  • 2 linguri de zahăr pudră;
  • 1 lingură de migdale zdrobite;
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert supa de fructe:

Am început prin a face un crumble de cacao care să completeze textura cremoasă a supei. Am amestecat făina, cacao, zahărul pudră.

 Am adăugat untul rece, cuburi, și l-am încorporat cu mâna. Apoi am adăugat migdalele zdrobite și am amestecat.

 Am format o turtă din aluat și l-am copt la foc mediu pentru aproximativ 10 minute. L-am lăsat să se răcească.

 Pentru supă, am făcut întâi un compot din sfeclă. Am fiert-o cu zahărul, până a devenit moale, aproximativ 15 minute.

 Am transferat compotul în blender și am făcut un piure, peste care am adăugat banana bucăți. Am adăugat apoi laptele condensat, sucul de lămâie și am omogenizat. Este delicioasă rece.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert supa de fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare