Desert tarta cu crema de dovleac

de oanapl in Prajituri, 14 Sep 2017 | 6083 vizualizari

 

Deserturile cu dovleac sunt printre preferatele mele și cum în hipermarketuri a apărut dovleacul, vă invit să încercați și voi această tartă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 175 g faina
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 150 g unt
  • 3 linguri apa foarte rece
  • Pentru crema:
  • 500 g dovleac copt
  • 120 ml smantana
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • ½ lingurita ghimbir
  • 1 praf de cuisoare macinate
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema de dovleac:

Amesteci faina cu sarea, zaharul si untul taiat cubulete pana se obtine un aluat nisipos. Adaugi apoi treptat apa foarte rece si framanti pana obtii un aluat omogen. Lasi la rece circa 30 de minute.

Pentru crema, coci dovleacul, indepartezi coaja si scurgi bine miezul de zeama, apoi il mixezi impreuna cu zaharul, ouale, smantana, praful de sare, pudra de cuisoare, si ghimbirul pana obtii o crema.

Intinzi aluatul in foaie subtire si o asezi intr-o tava tapetata cu unt si faina. Deasupra adaugi crema de dovleac si introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru circa 50 de minute.

Scoti prajitura din cuptor, o lasi sa se raceasca si apoi o portionezi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita