Desert tarta cu dovleac si lapte condesat

de Lau in Dulciuri, 20 Feb 2019 | 292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 250-300 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri lapte
  • Umplutura
  • 1 kg dovleac curatat de coaja si seminte
  • 100 g zahar green sugar
  • 150 ml lapte condesat
  • 1 var cutit scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbir
  • 1 varf cutit nucsoara
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu dovleac si lapte condesat:

Umplutura-dovleacul curata si taiat cubulete il punem intr-o oala cu apa cat sa acopere si punem la fiert impreuna cu zaharul; dupa ce este fiert, il scurgem bine de apa si il pisam cu pisatorul de cartofi.


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu laptele condensat si condimente dupa gust.


Aluat-intr-un bol amestecam untul cu oul si laptele, adaugam zaharul si condimentele, amestecam continuu pana ce se omogenizeaza, adaugand treptat faina si un praf de sare,pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.


Lasam sa se odihneasca 30 min la frigider,Intindem aluatul pe masa infainata adaugam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.


Din aluatul ramas lam intins in foaie subtire l-am uns cu unt si pudrat cu scortisoara si la rulat cat mai strans,am taie felii de cca 1 cm grosime si am adaugat deasupra,am uns cu galbenus de ou batut.


Intepam cu furculita si adaugam umplutura, dam tava la cuptorul incalzit cca 30-40 min pana ce se rumeneste frumos marginea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac si lapte condesat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lau 1

21.02.2019, 19:57

mirela0911 1

22.02.2019, 20:27

As servi o felie!

dantes 1

15.03.2019, 07:04

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată  "SOMN UȘOR "

ieri la 16:00

Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 11:10

Placinta frageda cu branza si marar

ieri la 10:24

Foietaj cu ciuperci - de post

pe 21.03 la 19:32

RETETA RECOMANDATA
Tarta de capsune