Desert tarta cu dovleac si lapte condesat

de Lau in Dulciuri, 20 Feb 2019 | 775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 250-300 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri lapte
  • Umplutura
  • 1 kg dovleac curatat de coaja si seminte
  • 100 g zahar green sugar
  • 150 ml lapte condesat
  • 1 var cutit scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbir
  • 1 varf cutit nucsoara
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu dovleac si lapte condesat:

Umplutura-dovleacul curata si taiat cubulete il punem intr-o oala cu apa cat sa acopere si punem la fiert impreuna cu zaharul; dupa ce este fiert, il scurgem bine de apa si il pisam cu pisatorul de cartofi.


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu laptele condensat si condimente dupa gust.


Aluat-intr-un bol amestecam untul cu oul si laptele, adaugam zaharul si condimentele, amestecam continuu pana ce se omogenizeaza, adaugand treptat faina si un praf de sare,pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.


Lasam sa se odihneasca 30 min la frigider,Intindem aluatul pe masa infainata adaugam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.


Din aluatul ramas lam intins in foaie subtire l-am uns cu unt si pudrat cu scortisoara si la rulat cat mai strans,am taie felii de cca 1 cm grosime si am adaugat deasupra,am uns cu galbenus de ou batut.


Intepam cu furculita si adaugam umplutura, dam tava la cuptorul incalzit cca 30-40 min pana ce se rumeneste frumos marginea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac si lapte condesat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lau 1

21.02.2019, 19:57

mirela0911 1

22.02.2019, 20:27

As servi o felie!

dantes 1

15.03.2019, 07:04

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui dezosate cu mustar la cuptor

ieri la 19:34

Piept de pui umplut

de katty 6

ieri la 18:45

Supa crema de fasole verde

de katty 6

ieri la 17:50

Salata de vinete cu ardei kapia si nuci

de katty 6

ieri la 17:24

RETETA RECOMANDATA
Tarta delfin cu capsuni si banane