Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 4 Oct 2018 | 5619 vizualizari

 

Daca este sezonul merelor sa mai pregatim o tarta buna, nu? Cum vine toamna, mereu coc ceva dulce cu mere, pentru ca deserturile cu mere pur si simplu le iubesc!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de tarta:
    • 80 gr unt
    • 70 gr smantana
    • 1 ou
    • 1 lingura zahar
    • 270 gr faina
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 1.2 kg mere
    • 3 pere (optional)
    • 2 linguri zahar
    • 1 lingura amidon
    • 1 lingurita unt
    • scortisoara
    Pentru pandispan:
    • 3 oua
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru crema mascarpone:
    • 500 gr mascarpone
    • 2-3 linguri zahar pudra
    • 1 lingurita vanilie
    • 3 linguri gem de zmeura
    • ciocolata rasa
    • zmeura pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone:

Aluatul de tarta:

Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine mai tare, framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il inveliti in folie, il dati la rece 30 de minute.

Umplutura: Curatati merele, le dati pe razatoarea mare.  Daca puneti si pere, le curatati si le taiati cubuletele mici. Intr-o cratita puneti untul, merele, perele si zaharul. Transferati cratita pe foc, le lasati sa scada zeama. Amestecati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il puneti peste mere, amestecati bine. Dati compozitia deoparte, presarati scortisoara si amestecati.  Lasati sa se raceasca.

Pandispanul: Galbenusurile le mixati cu zaharul. Adaugati faina si vanilia. Albusurile le bateti spuma, le adaugati peste galbenusuri, amestecati usor cu o paleta. Scoateti aluatul de la rece, tapetati cu hartie de copt o tava de tarta cu diamentrul de 26 cm. Puneti aluatul in tava si il intindeti bine. Dati tava in cuptorul incins pentru 10 minute, la 180 de grade. Scoateti tava din cuptor puneti merele, le nivelati, apoi pandispanul. Introduceti iar tarta in cuptor pentru 15 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.

Crema de mascarpone: Mascarponele il mixati cu zaharul pudra si vanilia, pana obtineti o crema spumoasa. Prajitura rece o ungeti cu gem de zmeura, apoi puneti crema de mascarpone cu o lingura (puteti folosi si un pos). Deasupra presarati ciocolata rasa, puneti zmeura si dati tarta la rece 2-3 ore. Se portioneaza si se serveste!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kati