Desert tarta cu mere si crema de vanilie

de katty in Dulciuri, 2 Mai 2017 | 3445 vizualizari

 

INGREDIENTE

crusta tarta:

  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr faina

umplutura:

  • 1kg mere
  • 2 linguri zahar
  • scortisoara macinata

crema:

  • 350 gr smantana
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si crema de vanilie:

Pregatim mai intai crusta. Amestecam faina cu zaharul pudra si cacaua. Punem untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor, un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios. Daca este nevoie, putem adauga 1 lingura apa rece. Strangem aluatul intr-o bila pe care o acoperim cu folie de plastic si o dam la frigider, pentru cel putin 1/2 de ora.
Intre timp, curatam merele, le radem si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam 1/2 de ora sa isi lase zeama.
Pentru crema, amestecam smantana cu zaharul si budinca.

Aluatul de crusta il asezam pe o blat de lemn usor infainat si il intindem cu sucitorul. Acoperim fundul si peretii unei forme de tarte. Intepam din loc in loc, aluatul, cu o furculita. (din aluatul ramas, eu am taiat niste floricele pe care le-am asezat deasupra)
Stoarcem bine merele si le asezam peste blat. Turnam deasupra crema si dam forma la cuptor la foc mediu, pana incepe sa capete culoare deasupra (aproximativ 45-50 de minute).

Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca inainte de a o taia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta invartita cu mere