Desert tarta cu mere si nuci

de oanapl in Prajituri, 25 Oct 2017 | 2670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • 6 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  •  umplutura:
  • 2 linguri zahar
  • 1 kg mere
  • ½ lingura scortisoara
  • 50 g nuci
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si nuci:

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoare. Le storci de zeama si le pui intr-un vas, pe foc, si adaugi zaharul, scortisoara si nucile taiate bucatele si amesteci. Le lasi sa se caleasca pana se inmoaie.

 Presari masa de lucru cu făină şi întinzi aluatul cu sucitorul, apoi pui aluatul într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Torni compozitia de mere racita peste aluat, tai surplusul de aluat si formezi un grilaj cu care acoperi compozitia de mere.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

27.10.2017, 16:53

Buna!

kytz 1

28.10.2017, 21:55

Foarte reușită și apetisantă! Felicitări pentru statutul de "Bucătăraș chef"!

mirela0911 1

29.10.2017, 21:05

Buna combinatia!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada