Desert tarta de cocos cu gris

de anca_rm in Dulciuri, 29 Mai 2017 | 1385 vizualizari

 

O modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr fulgi de cocos
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita lapte / cafea
  • 500 ml lapte migdale
  • 4 linguri zahar brut
  •  4linguri de gris
  • capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta de cocos cu gris:

Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic, impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continuu.


Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita. Amestecam foarte bine, pana cand toti fulgii se coloreaza.


Intr-o tava de tarta (20 x1 0cm) punem nuca de cocos si o apasam bine de tot, cu spatele unei linguri pe toata suprafata tavii, in strat uniform.Punem tava in congelator, pentru 30 minute.


Pana cand se intareste baza tartei, facem grisul cu lapte.


Eu am optat pentru un gris cu lapte de migdale si zahar brut, dar se poate folosi lapte de vaca si zahar alb.


Pe foc, intr-o cratita, punem laptele impreuna cu zaharul si grisul si amestecam cu un tel, continuu, sa nu faca gogoloase, pana cand se intareste. Trebuie sa aiba consistenta unei creme.


Lasam sa se racoreasca putin.


Scoatem tava din congelator si rasturnam baza tartei pe un platou. Se poate lasa si in tava de tarta, nu este obligatoriu sa o rasturnam.


Punem peste ea grisul cu lapte, nivelam si asezam din loc in capsuni taiate in jumate.


Deasupra am presarat zahar amestecat cu scortisoara.


Punem la frigider si servim rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta de cocos cu gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

29.05.2017, 21:34

super

oanapl 1

29.05.2017, 23:21

Bunaa!

alilianaa 1

30.05.2017, 07:53

buna, buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Tort sah