Desert tarta de cocos cu gris

de anca_rm in Dulciuri, 29 Mai 2017 | 3113 vizualizari

 

O modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr fulgi de cocos
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita lapte / cafea
  • 500 ml lapte migdale
  • 4 linguri zahar brut
  •  4linguri de gris
  • capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta de cocos cu gris:

Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic, impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continuu.

Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita. Amestecam foarte bine, pana cand toti fulgii se coloreaza.

 Intr-o tava de tarta (20 x1 0cm) punem nuca de cocos si o apasam bine de tot, cu spatele unei linguri pe toata suprafata tavii, in strat uniform.Punem tava in congelator, pentru 30 minute.

 Pana cand se intareste baza tartei, facem grisul cu lapte.

Eu am optat pentru un gris cu lapte de migdale si zahar brut, dar se poate folosi lapte de vaca si zahar alb.

Pe foc, intr-o cratita, punem laptele impreuna cu zaharul si grisul si amestecam cu un tel, continuu, sa nu faca gogoloase, pana cand se intareste. Trebuie sa aiba consistenta unei creme.

 Lasam sa se racoreasca putin.

 Scoatem tava din congelator si rasturnam baza tartei pe un platou. Se poate lasa si in tava de tarta, nu este obligatoriu sa o rasturnam.

 Punem peste ea grisul cu lapte, nivelam si asezam din loc in capsuni taiate in jumate.

 Deasupra am presarat zahar amestecat cu scortisoara.

 Punem la frigider si servim rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta de cocos cu gris" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Carpati