Desert tarta rapida cu mere

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Feb 2021 | 4412 vizualizari

 

Aveam niste mere, vreo 5 buc si-o portocala ( nu mi-au placut niciodata portocalele) si ma tot impiedicam de ele, asa ca mi-am zis sa le fac felul intr-o maniera delicata si rapida....

 

INGREDIENTE

  • aluat foitaj 275 g
  • 5 mere
  • 1 portocala
  • cca 150 g zahar
  • cca 60 g unt cu 80% grasime
  • 1 forma de tarta din silicon, diametru de 23 cm
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rapida cu mere:

Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala.

Intr-un tuci am pus untul sa se topeasca, am adaugat zaharul si merele. Le-am calit pana ce nu a mai ramas nici un pic de zeama, le-am lasat sa se raceasca.

Am desfacut aluatul si am decupat un cerc dupa forma de silicon, am asezat aluatul in forma, l-am intepat din loc in loc, am pus merele calite si am nivelat uniform.

Din restul de aluat am decupat fasii din care am format un grilaj. Cum nimic nu se arunca, din resturile de aluat am facut si niste floricele, frunzulite, chestii ce am putut sa modelez din aluat. Am presarat un pic de zahar brun si am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Sub forma de silicon am bagat un ibric cu apa, imi cam arde cuptorul si n-am vrut sa se arda aluatul, a durat cca 35-40 min, n-am cronometrat, dar cand a inceput sa se rumeneasca frumos, am scos tarta din cuptor. Asa bune au iesit merele cu zeama de portocala si calite-n unt incat imi venea sa le mananc asa si sa nu mai fac nici o tarta...

Am servit prima bucata asa fierbinte cu o lingura sanatoasa de inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rapida cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si nuci - diet