Desert tarta tatin

de cristina1985 in Prajituri, 27 Mar 2017 | 1140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • sare
  • 1 galbenus de ou
  • 6 lg apa ( sau lapte)
  • Umplutura:
  • 7 mere
  • 125 g unt
  • 125 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta tatin:

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la frigider 30 minute. Daca va iese prea tare aluatul, mai adaugati putina apa sau lapte. Nu este nevoie de praf de copt.

Umplutura: Se curata merele de coaja si cotor si se taie felii mai groase. Se topeste untul si se adauga zaharul. Se tine pana se caramelizeaza,amestecand  din cand in cand (eu am tinut mai putin si nu a prins culoare de caramel). Se toarna caramelul intr-o tava cu diametru de 28 cm. Asezati merele crude, felie langa felie, iar restul le asezati deasupra. Se da tava la cuptor 15 minute, apoi se intinde aluatul si se pune peste mere. Obtineti un aluat mai mare decat forma de copt , pentru a forma bordura (introduceti marginile inauntru).

Se coace 35-45 minute, la 180 o C. Eu am tinut 1 ora si 35 minute. Oricum, dupa 35 minute, verificati. Blatul trebuie sa capete o nuanta aurie. Nu se verifica cu scobitoarea.

Cand este gata, se lasa la racit, pana devine calduta. Atunci se agita putin tava (ca sa se desprinda), se asaza o farfurie mare peste tava si se intoarce. S-ar putea sa mai ramana putin suc de la mere care se arunca sau se bea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta tatin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gofre sarate cu spanac

de RODIMUR 7

ieri la 23:46

Ciorba simpla  de fasole   galbena pastai

pe 31.07 la 23:51

 Spata de caprior la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot!

pe 31.07 la 23:39

Crostata cu crema de vanilie si piersici

pe 31.07 la 14:31

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei
  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gofre sarate cu spanac

de RODIMUR 7

ieri la 23:46

Ciorba simpla  de fasole   galbena pastai

pe 31.07 la 23:51

 Spata de caprior la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot!

pe 31.07 la 23:39

Crostata cu crema de vanilie si piersici

pe 31.07 la 14:31

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamaie si bezea