Desert tarta tatin

de cristina1985 in Prajituri, 27 Mar 2017 | 331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • sare
  • 1 galbenus de ou
  • 6 lg apa ( sau lapte)
  • Umplutura:
  • 7 mere
  • 125 g unt
  • 125 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta tatin:

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la frigider 30 minute. Daca va iese prea tare aluatul, mai adaugati putina apa sau lapte. Nu este nevoie de praf de copt.


Umplutura: Se curata merele de coaja si cotor si se taie felii mai groase. Se topeste untul si se adauga zaharul. Se tine pana se caramelizeaza,amestecand din cand in cand (eu am tinut mai putin si nu a prins culoare de caramel). Se toarna caramelul intr-o tava cu diametru de 28 cm. Asezati merele crude, felie langa felie, iar restul le asezati deasupra. Se da tava la cuptor 15 minute, apoi se intinde aluatul si se pune peste mere. Obtineti un aluat mai mare decat forma de copt , pentru a forma bordura (introduceti marginile inauntru).


Se coace 35-45 minute, la 180 o C. Eu am tinut 1 ora si 35 minute. Oricum, dupa 35 minute, verificati. Blatul trebuie sa capete o nuanta aurie. Nu se verifica cu scobitoarea.


Cand este gata, se lasa la racit, pana devine calduta. Atunci se agita putin tava (ca sa se desprinda), se asaza o farfurie mare peste tava si se intoarce. S-ar putea sa mai ramana putin suc de la mere care se arunca sau se bea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

28.03.2017, 08:58

cristina1985 1

28.03.2017, 10:41

Multumesc!

dantes 1

28.03.2017, 16:35

Interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers