Desert tarte cu ciocolata si fructe

de cristina1985 in Prajituri, 21 Iul 2018 | 1673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 50 g cacao
  • 1 lg zahar pudra
  • un praf sare
  • 1 lg-ta praf de copt
  • 7-8 lg apa rece
  • 1 ou
  • Crema :
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • Decor:
  • mure
  • ciocolata alba
  • coacaze
  • gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarte cu ciocolata si fructe:

Se amesteca faina, praful de copt, cacaua, zaharul pudra, praful de sare, untul si oul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga apa rece si se amesteca (nu foarte mult), pana se formeaza un aluat elastic. Se tine la frigider 30 minute.

Se intinde aluatul si se decupeaza cu o forma de tarta, cerculete si se pun in fiecare forma, tapetata cu hartie de copt. Vor iesi 16 tarte. Peste aluatul din forme, se pune iar hartie de copt si boabe de fasole (care vor putea fi folosite la alte tarte), pentru a nu se umfla prea tare aluatul. Se coc 20 minute cu boabele de fasole si 5 minute fara ele.

Crema: frisca lichida se pune pe aragaz si se aduce la punctul de fierbere. Se opreste focul si se adauga ciocolata amaruie. Se lasa la racit, pana incepe sa se ingroase, cand puneti untul. Se amesteca, pana rezulta o crema fina. Se pune crema in fiecare tarta si se tin in frigider cel putin 2 ore.

Se orneaza cu fructe sau ciocolata alba, fistic (copt, nesarat ,macinat). Fructele se pot unge cu putina gelatina (eu am folosit 1/2 plic, dar mi-a ramas gelatina). Aceasta din urma se foloseste conform instructiunilor de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarte cu ciocolata si fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Krapfen cu crema pasticcera