Desert tort 2021

de Constelatialeu in Torturi, 30 Dec 2020 | 2619 vizualizari

 

 Anul ce va sa vina sa fie cu sanatate, cu bunatate si ganduri bune. La multi ani, 2021 !
Retete festive de iarna.

 

INGREDIENTE

  • Blat -diametru 17 cm
  • 4 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca
  • 2 linguri varfuite cu faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 30 g amidon
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • Crema ciocolata
  • 150 g ciocolata neagra Callebaut
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura rom ( bautura)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 2021:

Blat : Mai intai am pregatit forma de tort, am tapetat-o cu hartie de copt, am folosit o forma cu diametrul de 17 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare , apoi am adaugat 3 linguri de zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma.Separat am mixat galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat cacao, am omogenizat. Am adaugat o parte din bezea si am amestecat cu miscari lente de jos in sus, dupa care am incorporat faina, nuca macinata si restul de bezea, folosind miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma de tort. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. L-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop : Am pus la fiert apa cu zaharul, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat si romul. Am lasat sa se raceasca bine siropul.

Crema vanilie : Intr-un castron de inox am pus 2 galebenusuri, zaharul si zaharul vanilat, amidonul si am diluat cu lapte. Acest amestec l-am pus pe baie d eabur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. La final am adaugat si esenta de vanilie. Am lasat crema sa se raceasca. Separat am mixat untul bine, apoi am incorporat crema de vanilie, putin cate putin si am mixat pana am obtinut o crema ferma si pufoasa.

Crema de ciocolata : Intr-un castron de inox am pus ciocolata si smantana pentru frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce toata ciocolata sa topit. Am lasat la rece crema ( in frigider) cca 1 ora si apoi am mixat-o bine. Separat am mixat crema mascarpone cu zaharul apoi am incorporat-o in crema de ciocolata.

Asamblare : Am sectionat blatul in 4 parti. Am asezat prima parte pe platou, am insiropat-o bine si am intins un strat de crema de vanilie, am nivelat si am asezat a doua parte de blat insiropata bine, peste care am intins un strat de crema de ciocolata, am nivelat si am asezat a treia parte de blat insiropat bine, peste care am intins crema de vanilie ( impartim in asa fel incat sa ne ramane si de ornat), am nivelat si am asezat ultima parte de blat bine insiropat, am imbracat tortul cu crema de ciocolata si am ornat cu cele doua creme, vanilie si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 2021" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

01.01.2021, 18:33

Minunat! La multi ani minunati Clemisoara!

mihaelar63 1

03.01.2021, 01:10

Sa-i manance mama din diametru La multi ani !!!!

Rocsi 1

03.01.2021, 18:57

Numai torturi delicioase ne aduci!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de morcovi