TORT A LA DANA

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 3 Apr 2010 | 2675 vizualizari

 

inventie proprie

 

INGREDIENTE

pt blat:
  • 6 oua
  • 16 linguri de zahar
  • 16 linguri de ulei
  • 500 g faina
  • un praf de copt
  • esenta de valile
  • 2 linguri de cacao
pt crema:
  • 2 iaurturi mari ( 400 g) de caise
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  •  cateva caise din compot
  • 1 kiwi
  • esenta de vanilie
pt glazura:
  • 1 pachet decor de glazura de la dr oetker
  • bombonele pt decor
  • un iepuras de ciocolata alba
  • nuca de cocos diverse culori
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT A LA DANA:

pregatim blatul astfel:
separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul0 faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitiz rezultata intr-o forma de tort tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


dupa ce s-a copt il dam la rece.


intre timp facem crema astfel:
mixam iuarturile cu zaharul vanilat.


gelatina o pregatim conform instructiunilor dupa pachet, dupa care o adaugam in crema de iaurt, mixam pana se ingroasa compozitia, punem si esenta de vanilie.


dupa care taiem blatul in 3, si punem2 linguri de crema pe primul blat, un strat de fructe, unul de crema deasupra si iar fructe, sau le puteti punem direct in crema, dupa care celalat blat si se repeta faza cu crema, deasupra ornam cu glazura si decoram dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT A LA DANA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (23)

silvi0ara 1

07.04.2010, 12:34

Dana Cristea - pusikmea 1

07.04.2010, 14:46

Bya Ralu 1

02.07.2013, 21:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si piersici din compot