Desert tort 28 a lui Mai

de Constelatialeu in Torturi, 28 Mai 2019 | 362 vizualizari

 

Imi place sa fac previziuni ca se mai vrea repetata chestia asta pe care am prestat-o......La multi ani, Madalina !

 

INGREDIENTE

  • Crusta de biscuiti ( 18 cm forma)
  • 260 g biscuiti Oreo
  • 100 g unt 80 % garsime
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura lapte
  • 200 g zahar
  • 200 ml frisca lichida batuta spuma tare
  • 250 g mascarpone
  • 300 g iaurt grecesc
  • 4 foi de gelatina ( cca 5-6 g)
  • cca 150 g zmeura congelata
  • capsuni pentru ornat
  • 3 cornete de inghetata
  • ciocolata topita
  • aschii de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 28 a lui Mai:

Mai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam.


Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem crusta de biscuiti, presand bine si cat de cat uniform.


Apoi ne apucam sa facem crema. Galbenusurile cu zaharul si-o lingura de lapte se pun pe baie de aburi pana ce zaharul se topeste.


Separat hidratam foile de gelatina in apa rece, apoi le stoarcem si le adaugam in crema de galbenusuri dupa ce am luat-o de pe foc; omogenizam bine. Lasam deoparte cateva minute pana batem frisca bine. Peste frisca batuta punem mascarpone, iaurtul grecesc si crema de oua si mixam cateva minute pana obtinem o crema omogena.


Peste crusta de biscuiti punem zmeura congelata si o presam putin; pe marginea formei de tort asezam jumatati de capsuni, apoi turnam crema, deasupra presaram capsuni taiate marunt si pepite de ciocolata. Inainte sa turnam crema in forma umplem 3 cornete de inghetata cu crema si ornam cu afine si zmeura. Bagam si cornetele si tortul la frigider pana a doua zi cand il scoatem din forma si il ornam cu cornetele de inghetata, capsuni si ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 28 a lui Mai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

cristeena20 1

30.05.2019, 17:43

O minunatie de tort!! bravo!!

mirela0911 1

31.05.2019, 21:17

Cam bun tort ai facut pentru Madalina!

RuxyRux 1

13.06.2019, 22:17

Wow! Extraordinar tort! Felicitari Cleme!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

de RuxyRux 9

ieri la 23:06

Dulceata de capsune-fructe intregi

de Ksenya 4

ieri la 17:12

Desert gogosi cu branza de vaci

ieri la 10:44

Desert cornuri pufoase, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 09:16

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu iaurt si ananas