Desert tort aniversar cu turron si visinata

de Gherca Daniela in Torturi, 8 Ian 2019 | 269 vizualizari

 

Un minunat tort de ziua sotulu!
Am ales sa fac o crema de turron ( de origine spaniola)...am gasit-o la un Lidl in Franta si ingredientul principal sunt arahidele.
Ca tot aveam visinata mai dulce prin casa, am optat pentru a doua crema.
Se combina perfect ambele creme pentru un tort delicios, dar interzis minorilor!!! :D

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema 1: Mousse de turron
  • 150 g turron
  • 200 g frisca batuta indulcita
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 galbenus
  • 3 foi de gelatina sau 5 grame de gelatina granule
  • 1 lingura de lichior
  • Crema am pregatit-o dupa urmatorul link cu putine modificari:
  • (https://www.golosolandia.com/2015/12/mousse-de-turron.html?fbclid=IwAR0RVRWI1EAj_pdliJQ1qJ-HG-iXQ2yl5twTZOx7NFWL1DcvkuOsCpa4-Uc)
  • Crema 2: Spuma de visinata
  • 5 galbenusuri
  • 90 g zahar
  • 250 g lapte
  • 20 ml visinata
  • 8 gr gelatina
  • 200 ml frisca batuta indulcita
  • Pentru sirop:
  • Amestecam putina visinata cu zeama de la un compot de visine (cantitatile...in fuctie de cat de bine vreti sa insiropati blatul)
  • Pentru decor:
  • 1 plic spuma pentru frisca preparata conform instructiunilor de pe ambalaj, pentru invelit tortul
  • 1 portocala
  • 1 kiwi
  • visine din compot
  • glazura din ciocolata topita 150 g
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort aniversar cu turron si visinata:

Pentru blat:


Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!


Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.


Oprim mixerul si in aluat adaugam putina esenta de vanilie si rom (eu folosesc aceste arome pentru ca nu prea imi place gustul intens de ou in blat, dar puteti omite acest lucru), mai mixam putin, iar cu ajutorul unei site, punem faina amestecata cu praful de copt si cacaua, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn, pana incorporam faina de celelalte ingrediente.


Dupa ce am terminat aluatul, il turnam intr-o tava detasabila de 24 cm, tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35-40 minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea sau cu batul de frigarui (in cazul meu :D )


Cand blatul este gata, inchidem cuptorul si lasam tava acolo cu usa intre-deschisa pentru a nu se raci brusc ca altfel riscam sa se lase.


Cand s-a racit in totalitate, il scoatem din tava, pe margini ne ajutam de un cutit, apoi il taiem in 3 pe orizontala.


Mousse se turron:


Punem gelatina la hidratat in apa rece.


Amestecam galbenusul cu turronul, pe care l-am taiat foarte marunt, pana devine o pasta. Peste aceasta pasta, adaugam lichiorul si mai amestecam putin.


Frisca lichida o incalzim atat cat sa fie calduta si adaugam in ea foile de gelatina, amestecam bine pana se topeste toata gelatina. Turnam peste compozitia de turron si omogenizam.


Punem pasta de turron peste frisca batuta si mixam pana devine o crema numai buna de pus pe tort.


Spuma de visinata:


Hidratam gelatina in apa rece.


Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana devin de culoare albicioasa, pe urma adaugam laptele (cald spre fierbinte) in fir subtire si amestecam energic.


Transeram compozitia de oua cu lapte intr-un ibric si punem pe aragaz la foc mic amestecand continuu pana ce compozitia se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat o dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Dupa ce compozitia s-a racorit adaugam visinata si gelatina pe care am bagat-o cateva secunse la micounda.


Cand compozitia ajunge la temperatura camerei o amestecam cu frisca batuta, mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.


Asamblare:


Pe un platou mare si plat asezam prima foaie de blat impreuna cu inelul detasabil de la tava, insiropam bine toata suprafata si turnam prima crema de turron, nivelam usor, dupa care punem a doua foaie de blat, insiropam, crema a doua de visinata si la final ultima foaie de blat si din nou insiropam. Invelim tava in folie de plastic si dam la frigider pana a doua zi.


Scoatem usor inelul detasabil cu ajutorul un cutit si invelim tortul intr-un strat uniform cu spuma de frisca pe care am mixat-o inainte de a scoate tortul de la frigider.


Glazura o pregatim intre timp (topim ciocolata la bain marine si cand este calduta o turnam de jur imprejurul tortului). Cu restul de ciocolata punem intr-un pos si scriem (...).


Ornam cu portocala, visine si kiwi (sau dupa imaginatie).


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar cu turron si visinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

claudiaO 1

08.01.2019, 20:22

mirela0911 1

13.01.2019, 09:03

Ce tort frumos!

dantes 1

13.01.2019, 10:22

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
TORTUL INDRAGOSTITILOR