Tort cu crema mascarpone si fructe

de Rocsi in Torturi, 27 Ian 2011 | 13874 vizualizari

 

Am luat mascarpone cu gandul de a face tiramisu...insa mama nu a fost prea incantata ,si am zis ca renunt si fac altceva..da o sa fac candva si tiramisu..sa vedeti ce a iesit..

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 2 cutii mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • coaja de la o portocala mare
  • 7 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 plicuri cappucino clasic
  • 1 portocala mare
  • 2-3 mandarine
  • 1 kiwi
  • sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si fructe:

Prima data preparam cappucino pe care il lasam sa se racoreasca.

apoi batem frisca lichida intr-un bol,pana se intareste.

separat mixam mascarponele cu zaharul pudra ,coaja de portocala si zaharul vanilat.

incorporam cu o lingura de lemn ,frisca batuta in crema mascarpone.

luam o tava,nu prea mare(eu am facut in vasul yena),si o tapetam cu folie alimentara.

mai intai inmuiem cate un piscot,in cappucino  si le punem pe peretii vasului pe lungime.

pe fundul vasului punem felii de portocala si kiwi.

apoi ungem cu un strat gros ,de crema,aproape jumatate din crema.

inmuiem iar piscoturi si acoperim primul rand de crema.

apoi stropim piscoturile cu sos de ciocolata,si ungem iar cu un strat subtire de crema.

asezam felii de mandarina si portocala,iar peste  restul  de crema.

mai asezam si ultimul rand de piscoturi inmuiate.

lasam totul pana a doua zi.

a 2 a zi,taiem marginile de piscoturi,cele ce le-am pus pe pereti,pentru ca nu a fost la fel de inalt tortul ca si piscoturile puse pe margini.

apoi il rasturnam pe o tava.

taiem din el si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat