Tortulet Primavara Capricioasa

de Constelatialeu in Torturi, 13 Mar 2018 | 3687 vizualizari

 

Recunosc ca-mi plac provocarile, astea ma tin in priza, imi produc adrenalina, asa ca am acceptat treaba asta cu Dr. Oetker, cica are un robotel de dat...si daca tot are de ce sa nu incerc si eu, poate-mi pica ...macar un surubel.....

 

INGREDIENTE

  • Blat diametru 18 cm
  • 4 oua mari ( sau 5 mai mici )
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao Dr. Oetker
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta de lamaie Dr. Oetker
  • Crema
  • 1 plic de crema de lamaie Dr.Oetker ( varianta cu unt)
  • 250 ml lapte rece
  • 150 g unt la temperatura camerei ( unt cu 80 % grasime )
  • un varf de cutit cu curcuma pentru culoare un pic mai intensa
  • Pentru decor
  • frisca din smantana dulce
  • colorant verde Dr. Oetker
  • confetti veseli Dr. Oetker
  • fluturasi dulci Dr. Oetker
  • margareta din foi napolitana Dr. Oetker
  • Glazura de ciocolata
  • 50 ml apa
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 20 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet Primavara Capricioasa:

Blat. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si avand diametrul de 18 cm.

  Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce acesta s-a topit, am adaugat, nuca macinata, faina si cacao si am omogenizat, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma de tort, si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C; este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Sirop : Am pun apa si zaharul la fiert, sa dea in cateva clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat esenta de lamaie, am lasat sa se raceasca bine.

 Frisca : Am pregatit-o din smantana dulce ( are o consistenta mai groasa) am adaugat si putin lapte sa subtiez si zahar pudra, N-am dat cantitati pentru ca am facut mai multa. Am luat 3 linguri de frisca am adaugat un pic de colorant verde Dr. Oetker ca sa pot sa ornez cu ea.

Crema. Intr-un bol am pus continutul plicului de crema de lamaie, am adaugat laptele rece si am mixat, apoi am adaugat si untul moale, am mai mixat 2-3 min. Am adaugat praf de curcuma pentru un plus de culoare.

Glazura : O pregatim cand tortul este asamblat, ca se intareste repede. Am pus apa si zaharul sa clocoteasca, apoi am tras de pe foc, am adaugat ciocolata si uleiul si am omogenizat, apoi am glazurat suprafata tortului.

Asamblare : Dupa ce blatul este rece, il sectionam in 3 parti. Asezam prima parte pe platou si insiropam din belsug sau cum preferati, mai mult sau mai putin. Dupa ce am insiropat intindem o parte din crema ( impartim crema in asa fel incat sa ne ajunga sa si imbracam tortul cu ea) apoi asezam partea a doua de blat, insiropam, intindem crema, venim cu ultima parte insiropata  si restul de crema imbracam tortul, apoi turnam deasupra glazura de ciocolata si ornam cum ne trece prin cap, ca avem si cap si avem si cu ce sa ornam frumos datorita lui DR. Oetker....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet Primavara Capricioasa" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Brad de Craciun"