Desert tort Cristina

de ancutsa in Torturi, 16 Mai 2017 | 203 vizualizari

 

Pentru că azi sora mea împlineşte 30 de ani, am pregătit cu mult drag un tort cu blat de nucă (preferatul familiei), cremă de cafea şi l-am ornat cu frişcă, fistic şi trandafiri şi un şirag de mărgele pe care le-am modelat din pastă de zahăr.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă
  • un vârf linguriţă sare
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri nucă
  • 4 linguri făină
  • un praf de copt
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 400 ml
  • 2 linguriţe esenţă rom
  • 3 linguri zahăr
  • pentru crema de cafea:
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 3 linguri zahăr pudră vanilat
  • 150 ml frişcă lichidă bătută
  • 1 linguriţă cafea măcinată
  • 1 linguriţă ness
  • pentru decor:
  • pastă de zahăr albă şi roşie pentru şiragul de mărgele şi trandafiri
  • frişcă lichidă 150 ml
  • puţin fistic
  • bombonele colorate din zahăr Dr. Oetker
  • puţină ciocolată cu umplutură de căpşuni
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Cristina:


Şiragul de mărgele şi trandafirii le-am modelat cu o zi inainte, din pasta de zahăr albă şi roşie.


Blatul:


Se spumează albuşurile cu mixerul, cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, apoi praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă compoziţia într-o cratiţă rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se dă la cuptor cam 25 de minute sau până se rumeneşte. Am folosit o formă de copt cu diametrul de 20 cm, deci e relativ mică iar aluatul se coace destul de repede.


Siropul:


Se prepară la foc mic, siropul din apă şi zahăr, lăsând să fiarbă cam 5 minute, după care se dă de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.


Crema de cafea:


Se bate cu mixerul frişca lichidă până devine cremoasă.


Într-un castron mare, se bate cu mixerul, la viteză mică, crema mascarpone cu zahărul pudră vanilat (zahăr dat la râşniţă şi păstrat într-un borcanel împreună cu o păstaie de vanilie), încorporând treptat şi o parte din frişcă, nessul şi cafeaua.


Decorul:


După ce s-au răcit blatul şi siropul, se taie blatul în două părţi (cu baza mai groasă decât capacul) şi se însiropează.


Se foloseşte o parte din crema de cafea la umplerea tortului, păstrând 2-3 linguri şi pentru decor.


Se îmbracă tortul în frişcă, apoi se ornează după plac cu trandafirii şi şiragul de mărgele din pastă de zahăr, floricele din crema de cafea, frişcă, bombonele colorate de zahăr, puţin fistic mărunţit cu cuţitul şi puţină ciocolată cu umplutură de căpşuni răzuită.


În funcţie de cum porţionaţi tortul, obţineti cam 15 porţii.



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-cristina-16-mai-2017.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cristina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

kytz 1

17.05.2017, 07:02

Foarte frumos! La mulți ani, sărbătoritei! 🎂🍰🍾🍸🎉🌷

mirela0911 1

17.05.2017, 08:47

Frumos tort!

ancutsa 1

17.05.2017, 09:39

Kytz, Mirela, va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti si ciocolata