Desert tort cu banane si lapte condensat

de Constelatialeu in Torturi, 15 Apr 2017 | 1762 vizualizari

 

Delicii de Paste......si un tort delicios, zic eu, ca pot.......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare ( cat iei intre doua degete)
  • Crema
  • 1 cutie lapte condensat Delatte ( 410 g )
  • 1 cutie cu mascarpone ( 250 g )
  • 200 g frisca
  • 3 foi de gelatina ( 5 g )
  • 2 banane
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahr
  • 1 fiola esenta rom
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce ( e foarte groasa )
  • 200 ml frisca lichida hulala
  • Krantz
  • 3 linguri zahar
  • o mana de nuci
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu banane si lapte condensat:

Blat : L-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o forma de tort detasabila de 18 cm diametru. Albusurile cu un praf de sare, se mixeaza bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si le incorporam usor, apoi faina, nuca macinata si cacaua si le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia in forma. Dam forma la cuptorul preincalzit, la 175 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. A doua zi, il sectionam in 5 parti.


Sirop: Si pe acesta l-am facut de seara. Apa cu zaharul sa dea in clocot, apoi adaugam esenta de rom si lasam sa se raceasca.


Frisca : Intr-un bol inalt, punem smantana dulce si frisca lichida hulala si mixam bine pana obtinem o frisca ferma. 200 g o folosim la crema, iar restul pentru imbracat tortul si ornat. O parte o lasam alba, iar pentru decor, adaugam un pic de colorant rosu.


Krantz. Caramelizam zaharul, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste, cand zaharul a capatat o culoare de chihlimbar, adaugam nuca si omogenizam rapid, apoi intindem pe un fund uns cu ulei si aplatizam sa se raceasca repede. Cand s-a racit, punem in robot si maruntim, daca vreti mai mare, maruntit mai putin, eu am vrut ceva mai fin.


Crema : Intr-un castron, punem mascarponele, adaugam laptele condensat si omogenizam, apoi adaugam si frisca. Separat, hidratam foile de gelatina in apa rece, apoi le stoarcem si le punem intr-un vas cu 2-3 linguri din crema, pe baie de aburi, pana se topeste gelatina, apoi o incorporam in crema.


Asamblare: Sectionam blatul de tort in 5 parti, asezam pe un platou prima parte si o insiropam, taiem rondele de banane, nu foarte groase peste care intindem o parte din crema, adaugam partea a doua de blat, insiropam, asezam banane si crema, procedam asa pana asezam si ultima parte de blat. Imbracam tot tortul in frisca, apoi ornam cu frisca colorata in rosu si krantz.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu banane si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rahela Velicu 1

17.04.2017, 21:05

cristinutanicolita 1

18.04.2017, 19:03

Frumos si delicios!

dantes 1

19.04.2017, 13:00

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inima cu mousse ciocolata si visine