Desert tort cu banane si pere

de cristina1985 in Torturi, 2 Dec 2017 | 3034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 40 g faina de grau
  • 40 g faina de hrisca
  • 40 g migdale macinate
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1 1/2 plicuri budinca vanilie
  • 750 ml lapte
  • 150 g unt
  • 6 lg zahar
  • 2 banane mari
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • Ornat:
  • compot pere (cutie mare-8 jumatati)
  • 1/2 plic praf gelatina
  • fulgi migdale
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu banane si pere:

Blaturi: se bat ouale cu 2 lg apa fierbinte si 120 g zahar. Apoi, se adauga faina de grau, cea de hrisca, praful de copt si migdalele macinate.

Se fac doua blaturi (pe rand sau in acelasi timp), in forme cu diametru de  26 cm, timp de 30 minute. Verificati dupa 15 minute. Sa nu va speriati pentru ca aluatul este putin, se mai umfla de la praf de copt!

Crema: Se amesteca praful de budinci cu  4-6 lg lapte si zahar. Se fierbe laptele, iar cand da in clocot, se adauga amestecul de budinca, treptat, amestecand tot timpul. Se fierbe 10 minute (amestecand). Se pune o folie alimentara peste crema si se lasa la racit 10 minute. Apoi se pune vasul cu crema intr-un alt vas mai mare, cu apa rece (pentru a se raci mai repede).

Peste untul moale se pune treptat crema, amestecand.

Sirop: se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se fierbe pana se dizolva tot caramelul.

Fulgii de migdale se prajesc putin (fara ulei), pana se rumenesc. Sa-i amestecati cu lingura, pentru a nu se arde.

Se insiropeaza primul blat, se pune crema, rondele de banane A l doilea blat se insiropeaza, se pune crema (si pe margine) si se asaza jumatatile de pere.

Gelatina se amesteca cu 50 ml apa rece si se lasa 10 minute. Apoi se pune pe baie de aburi si se fierbe pana se topeste. Se lasa putin la racit (dar nu mult!)

Pe margine se pun fulgii de migdale, iar deasupra se pune gelatina. Se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu banane si pere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mascarpone