Tort cu mascarpone şi fructe de pădure- La mulţi ani Mama!!!!

de diaconta in Torturi, 20 Noi 2011 | 9803 vizualizari

 

Cred că cea mai bună introducere este un filmuleţ găsit şi care m-a impresionat foarte tare.
http://www.youtube.com/watch?v=KkXMLchHHSw
La mulţi ani Maicuţa mea!!! Sa fii sănătoasă şi să mai serbăm multe aniversări împreună.
http://www.youtube.com/watch?v=aqyXnsj2EE8&feature=related
Tare aş fi dorit să pot să fac un tort aşa cum ar fi meritat,dar uneori prea multă străduinţă nu-i prea bună.

 

INGREDIENTE

Rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare
  • Esenta vanilie
  • ½ lingurita praf de portocale
  • Dulceata de cirese
Blat de tort:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • sare
  • esenta de vanilie si de lamaie
  •     1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita praf de portocale
  • 2 linguri seminte de mac
Crema de mascarpone si ciocolata:
  • 250 gr crema mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata alba
  • 4 linguri sirop concentrat de lamâie
  • 250 gr frisca lichida
  • 15 gr gelatina granule
Crema de fructe de padure:
  • 300 gr fructe de padure (mure,zmeura,afine)
  • 200 gr iaurt simplu
  • 200 gr lapte condensat indulcit DeLatte
  • 100 ml frisca lichida
  • 15 gr gelatina granule
Sirop:
  • 150 ml apa
  • zeama de la o lamâie
  • 3 linguri zahar
Decor:
  • frisca si fructe de padure
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone şi fructe de pădure- La mulţi ani Mama!!!!:

Pregatim rulada:

Se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei,ca si la maioneza.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Cand am obtinut o spuma ferma,adaugam pe rand cele patru linguri de zahar,cele doua linguri de apa fierbinte.E timpul sa incorporam si galbenusurile amestecate cu ulei.De data aceasta amestecam usor cu o lingura,ca sa nu pierdem aerul din compozitie.Punem si aromele,apoi incet faina amestecata cu praful de copt.La fel amestecam usor cu o paleta.
Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Eu am folosit o tava mare de 42x29 cm.
Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20 de minute.Verificam cu scobitoarea cand este copt blatul.

Scoatem tava din cuptor,desprindem usor blatul de pe hartia de copt si rasturnam cu grija pe o alta hartie de copt pe care am presarat zahar pudra.Rulam cu grija foaia cat inca este calda,impreuna cu hartia de copt,avand grija sa n-o rupem.Acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca.Desfacem apoi foaia si ungem cu dulceata pe care am incalzit-o foarte putin.Astfel se va subtia putin si o intindem mai usor.Rulam din nou si o lasam la rece pana in momentul in care o vom taia felii subtiri.O vom folosi pentru marginea tortului.


Pentru blatul de tort,procedam la fel ca si pentru foaia de rulada,doar ca la final adaugam si cele doua linguri cu seminte de mac si coacem in forma rotunda cu peretii detasabili.Forma in care vom asambla ulterior tortul.

Crema de mascarpone si ciocolata:

Gelatina o hidratam cu putina apa rece.

Galbenusurile le mixam cu zaharul,adaugam apoi siropul de lamâie si punem vasul pe baie de aburi.Amestecam pana cand zaharul s-a topit si crema s-a ingrosat.Luam vasul deoparte si punem ciocolata maruntita.Amestecam energic pana cand aceasta se topeste.

Incalzim gelatina la microunde,doar pana devine fluida(nu o fierbem)si o punem in crema cand este inca calduta.

Mixam crema mascarpone si apoi o amestecam cu crema de galbenusuri racita.
Batem si frisca.Eu am folosit frisca neindulcita pentru a putea controla cat de dulce sa fie crema.Se mai adauga zahar la frisca dupa gustul fiecaruia.

Incorporam usor frisca in crema de mascarpone.

Asezam blatul de tort pe un platou,il insiropam(cu siropul obtinut prin fierberea ingredientelor),asezam inelul formei in care am copt blatul,in interiorul ei punem o folie alimentara.De jur imprejurul formei asezam feliile de rulada cu dulceata.Peste blat asezam crema de mascarpone si dam la frigider.

Peste crema de mascarpone presaram fructe de padure.Punem din nou la frigider.Intre timp pregatim crema de fructe de padure.


Crema de fructe de padure:

Am folosit fructe congelate.Dupa ce le-am lasat sa se dezghete,le-am pus in blender si le-am pasat.Dupa care le-am trecut printr-o sita pentru a elimina semintele din mure si zmeura.Nu-mi place deloc sa le simt si vroiam sa obtin o crema foarte fina si aromata.
Gelatina o hidratam cu putina apa rece.

Mixam si frisca.Nu e nevoie sa fie foarte tare,doar sa aiba consistenta.

Iaurtul il mixam cu laptele condensat,apoi adaugam piureul de fructe de padure. Incalzim gelatina la microunde si o incorporam in amestecul de fructe.

Asezam crema de fructe de padure in forma ,peste crema de mascarpone.Dam din nou la frigider pentru cateva ore.Eu am lasat peste noapte.

Scoatem inelul formei si ornam cu frisca si fructe.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone şi fructe de pădure- La mulţi ani Mama!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (130)

ascranda 1

24.08.2012, 00:37

A fost extra-mega-super bun! A placut si invitatilor, atat ca aspect cat si ca gust. Chiar daca ruladele nu se mai vedeau asa bine, s-au cam acoperit cu crema cand am turnat in tava, a fost de mare efect tortul. Ma bucur ca m-am oprit la reteta asta din multitudinea de retete! Iti multumesc mult de reteta, cu siguranta o s-o mai repet. Pup

diaconta 1

24.08.2012, 08:39

Alexandra,cred ca cea mai mare bucurie a noastra e cand cineva incearca o reteta si este multumit de rezultat.Pupici si numai bine

babi5 1

18.12.2014, 06:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi, mascarpone si visine