Tort cu mascarpone, ciocolata si visine

de Constelatialeu in Torturi, 12 Feb 2016 | 2784 vizualizari

 

Ma duc maine-n intr-o vizita, sa sarbatorim un pretenar si am zis sa-i fac un tort...m-am incumetat sa fac fondant, mi-a iesit pe nas...si acum ma doare mana, e treaba cu amestecatul la greu, trebuie sa ai ''toate mainile'' in buna  functiune ca sa-ti iasa bine...mi-a iesit , dar nu chiar asa cum trebuie....in fine, sper sa fie gustos....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • Crema
  • 200 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 400 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 6 foi gelatina ( 10 g )
  • 250 g mascarpone
  • Jeleu de visine
  • 300 g visine congelate
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon Dr.Oetker
  • Fondant
  • 250 g zahar
  • 75 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • Pentru ornat
  • 2 linguri cu crema finetti
  • 3 linguri de crema
  • Decor
  • bombonele colorate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone, ciocolata si visine:

Blat: Am folosit o forma de tort cu diametru de 27 cm, am imbracat-o u hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata si faina si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma tare, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in forma de tort si am dat forma la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit si apoi se taie in 3 parti. E bine sa fie facut cu o zi inainte blatul, se taie mai bine.


Siropul: Am caramelizat zaharul apoi am adaugat apa si am lasat s afiarba pana s-a topit tot zaharul. Am dat la racit siropul.


Crema: Intr-o cratita cu fund dublu am pus ciocolata si am adaugat frisca lichida, am pus cratita pe foc si am amestecat pana ce ciocolata s-a topit, grija sa nu atinga punctul de fierbere. Cat topim ciocolata foile de gelatina stau la hidratat in apa rece. Tragem cratita de pe foc, stoarcem bine foile de gelatina si le adaugam peste ciocolata, omogenizam si dam cratita la frigider pentru 2 ore. Apoi scoatem cratita de la frigider, mixam bine si adaugam si crema mascarpone.


Jeleu: taiem visinele in bucatele mai mici, adaugam zaharul si punem pe foc sa dea intr-un clocoat, adaugam amidonul si amestecam bine pana se ingroasa.


Asamblare: Pe un platou asezam primul blat, insiropam, in jurul lui asezam inelul d ela forma de tort, intindem o parte din crema, apoi jeleul cald, nu trebuie sa fie uniform, nu mi-am dorit asta, chiar daca incepe sa se inmoaie crema nu-i problema, dupa ce asdezam tot jeleul bagam la congelator pentru 10-15 min sa se intareasca. Apoi scoatem asezam blatul doi insiropam si intindem restul de crema mai putin 3 linguri pe care le oprim pentru ornat. Asezam si ultimul blat insiropat si ne apucam s afacem fondantul. Aici e aici, mare belea...


Fondant: Intr-o cratita cu fund dublu punem zaharul si apa si punem pe foc sa fiarba pana se topeste zaharul si devine transparent, apoi adaugam mierea si lasam sa fiarba , verificam daca siropul este suficient de gros, lasand sa cada o picatura de sirop intr-un pahar cu apa, daca picatura se imprastie mai lasam la fiert, daca ramane ca o perluta tragem cratita de pe foc. Punem vasul in chiuveta cu apa rece, adaugam zaharul vanilat , amestecam si punem deasupra cratitei un servet ud, pentru 2 min, apoi incepem sa amestecam circular pana siropul incepe sa se albeasca si sa se ingroasa, apoi adaugam cacaoa si continuam sa amestecam. Daca e prea gros si nu se poate turna se mai pune pe foc sa se lichefieze apoi se toarna peste tort....aici nu prea mi-a iesit, trebuie sa manevrezi destul de repede sa nu se intareasca. Dupa ce am turnat fondantul lasam sa se intareasca apoi ornam cu un amestec de finetti si crema oprita. Apoi decoram cu bombonele colorate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone, ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mirela0911 1

14.02.2016, 19:00

Multa munca, dar sunt convinsa ca rezultatul e pe masura!

anca_rm 1

15.02.2016, 10:28

Cleme ce bunatati ai pus in tort, cred ca a fost un deliciu

mihaelar63 1

16.02.2016, 16:47

Combinatia asta nu ma hotarasc de-mi place . Un sfert de tort mi-ar clarifica optiunile ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si nuci