Desert tort cu blat de biscuiti, mascarpone si jeleu de visine

de MonicaHoroiu in Torturi, 7 Mar 2019 | 2849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiți petit beurre
  • aprox. 300 gr ciocolata (bomboane, ouă de ciocolată, ciocolătele diverse rămase de la kinder ul din dotare)
  • 50 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr vișine (congelate)
  • 2 plicuri gelatină
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de biscuiti, mascarpone si jeleu de visine:

Sfărâmam biscuiții, fie prin metoda clasică (pusi în punga si batuti bine cu facaletul/ciocanul de snitele) fie cu ajutorul unui robot de bucatarie. 
Topim untul și ciocolata (la bain maries au la microunde ) după care îl turnam peste biscuit și amestecam bine.  Puteți pune doar unt. Eu am ales sa pun și ciocolată, pentru-ca, asa cum va spuneam la inceput, adunasem foarte multe jumătăți de ouă de ciocolată și alte ciocolătele de toate felurile primite de kidoo sau incepute si lasate pe masă  că ”nu mi place gustul”.
Punem biscuiții în tava de tort (eu am folosit o tava cu fund detasabil, 24 cm diametrul) și-i presam cu un pahar /borcan, apoi dăm la frigider până pregătim restul ingredientelor.
Frisca o batem bine cu mixerul, iar cand se întăreste adaugam branza mascarpone. Amestecăm din nou.  Punem gelatina (care a stat la inmuiat 10 minute , apoi am incalzit o putin) , omogenizam și turnam peste blatul de biscuit. Nivelam cu spatula si dam din nou la frigider.
Eu am făcut jeleu de vișine congelate . Am vrut o aroma mai acrisoara .   Am blenduit visinele, după care le am fiert 2 minute cu gelatina (asa scria pe pachet).  Am lasat să se răcorească , după care am turnat jeleul peste crema de mascarpone. 
Am dat tortul din nou la frigider peste noapte. A doua zi, am asezat tortul pe platou si am scos forma detasabilă. Am ornat cu felii de portocala.
 

TIPS-URI

1

Daca nu va permite timpul, puteți grabi procesul de inchegare, punând tortul la congelator.

2

Pentru a tăia cât mai uniform si mai drept feliile, folositi un cuțit cu lama lunga, pe care l treceti prin apă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de biscuiti, mascarpone si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Castel