Desert tort cu rulada Valentine's Day

de Rahela Velicu in Torturi, 14 Feb 2018 | 4737 vizualizari

 

Reteta cu dragoste 
Inspirata de la Diana, am facut un tort delicios pentru o ocazie speciala. 

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat maro:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao

Ingrediente rulada:

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri gem de afine

Crema:

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g capsune
  • + 70 g ciocolata + 2 linguri de lapte + ornamente pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu rulada Valentine's Day:

Mai intai facem blatul maro. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si cacao si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 10-12 min.

Intre timp pregatim blatul pentru rulada. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si dam 10 min. la cuptor.

Cand este gata blatul pentru rulada, il punem pe un prosop de bucatarie imbibat in apa, adaugam gemul si rulam imediat. Lasam rulada in prosopul ud.

Tapetam o forma de cozonac cu folie alimentara. Taiem blatul maro si il punem atat pe fundul cat si pe peretii formei de cozonac.

Mixam frisca impreuna cu capsunele si punem jumatate in forma de cozonac.

Adaugam rulada ( eu am taiat din ea ca era prea lunga) si punem si restul de frisca. Punem deasupra alta parte maro, strangem bine folia alimentara si dam la rece 2-3 ore.

Intoarcem tortul si il punem pe platou. Deasupra punem ciocolata topita pe baie de aburi cu cele 2 linguri de lapte si presaram ornamente.

TIPS-URI

1

Daca vreti sa serviti imediat tortul, insiropati putin atat peretii tortului cat si rulada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu rulada Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie