Desert tort cu ciocolata si cirese

de Ancutsa in Torturi, 26 Mai 2017 | 2610 vizualizari

 

Pentru aniversarea tatei am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt, imbracat in ciocolata, frisca si ornat cu cirese.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 3 linguri faina
  • 7 linguri nuca
  • un plic praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de unt:
  • 1 pachet unt
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 1 jumatate de lingurita cafea macinata
  • pentru sirop:
  • 500 ml apa 
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • pentru ornat:
  • cirese dupa gust
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Fulgi de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si cirese:

 

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam usor cu o spatula, ca sa ramana aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute. Cand este gata, se lasa la racit.

 Siropul:

Se prepara siropul din apa cu zahar, iar dupa ce se ia focul, se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

 Pentru crema: untul se amesteca la robot sau cu mixerul, pana se deschide la culoare, apoi se adauga zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaua si cafeaua.

 Decorul:

Se taie tortul si se insiropeaza.

Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine matasoasa si suficient de consistenta pentru ornat.

Se umple tortul cu crema de unt, se adauga si un strat subtire de frisca.

Se imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue sau pe baie de aburi. Am fost multumita de ciocolata, glazura s-a intarit destul de repede, asa ca nu l-am mai dat la frigider sa se intareasca si am ornat imediat cu frisca. Se adauga si ciresele si se rade ciocolata.

Se da la frigider pana la servire.

Pofta Buna!

 Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-cu-ciocolata-si-cirese.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu zmeura