Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata

de Lau in Torturi, 15 Apr 2018 | 2963 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 9 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 200 g frisca vegetala
  • 200 g turron de 3 ciocolate
  • 200 g mascarpone
  • esenta de rom
  • Crema de capsuni
  • 200 ml frisca
  • 200 g turron cu capsuni si frisca
  • 200 g mascarpone
  • 50 ml sirop capsuni
  • Decor
  • 100 ml frisca
  • 50 ml frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata:

Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt si o cernem deasupra. Amestecam cu o paleta cu miscari unsoare, adauga esenta de vanilie pana ce se omogenizeaza, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care il taiem in 3 felii.

Crema de ciocolata: intr-un vas topim  ciocolata cu frisca si avem grija sa nu fiarba! Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care mixam pana ce isi dubleaza volumul. Mixam mascarponele 2-3 minute, apoi adaugam crema de ciocolata, esenta dupa gust si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Crema de capsuni: intr-un vas topim turron cu frisca, lasam sa se raceasca bine dupa care mixam  si adaugam siropul si mascarponele mixat inainte.

Ansamblare: asezam prima felie de blat pe un platou, o insiropam, apoi crema de ciocolata (din care am oprit 4-5 linguri), al doilea blat, il insiropam, apoi crema de capsuni (oprim 4-5 linguri pentru decor) si deasupra a treia foaie de blat, pe care o insiropam. Imbracam tortul cu crema oprita amestecata cu 100 ml frisca mixata.

Dam la rece cateva ore, dupa care decoram cu ciocolata topita si fructe sau dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort padurea neagra la pahar