Desert tort cu crema straciatella si gem de capsuni - Reteta nr. 200

de claudiaO in Torturi, 4 Dec 2019 | 2088 vizualizari

 

Pentru Sf Andrei am pragatit acest tort minunat, plecand de la ideea de Foret Noire, adaptat .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 6 oua intregi,
  • 100 g zahar pudra vanilat,
  • 40 g zahar tos,
  • 1 praf de sare ,
  • 100 g faina,
  • 50 g cacao neagra
  • Pentru sirop am folosit capuccino pregatit.
  • Crema:
  • 250 g mascarpone,
  • 500 g frisca Creme Meggle,
  • 100 g pepite de ciocolata neagra,
  • 100 g ciocolata Kinder de la ou,
  • gem de capsuni cu bucatele in el cam 1 borcan,
  • cirese gasate pt decor
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema straciatella si gem de capsuni - Reteta nr. 200:

Mai intai pregatim blatul. Ouale intregi inmpreuna cu sarea si zaharul le batem pana obtinem o spuma densa albicioasa. Amestecam cacaoa cu faina si le incorporam usor in ouale batute. Amestecam cu grja de jos in sus ca sa mentinem aerul in compozitie. Asezam in cratita tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor vreo 30-40 minute - facem testul cu scobitoarea ca sa iasa curata. Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Ne apucam de crema: frisca impreuna cu mascarpone le batem cateva minute ca sa prinda consistenta si sa se pufoseze. Adaugam pepitele de ciocolaa si oul Kinder batut ca sa iasa bucatele mozaic. Amestecam usor si o dam la rece.

Siropul si preparam cu capa calda si capuccino.

Asamblare tort:

Blatul racit il taiem in 4. Punem 1 felie baza, o insiropam cu capuccino, o ungem gem de capsuni, apoiperim cu crema stracciatella; punem al doile ablat si procedam la fel; facem asa pana terminam toate blaturile.

Imbracam tortul in aceeasi crema, nivelam frumos, ornam cu moate de crema. iar in varf am pus cate o cireasa glasata. Pe margine punem bucataele de ciocolata neagra.

Gata! La multi ani! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema straciatella si gem de capsuni - Reteta nr. 200" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu