Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de portocale

de Rocsi in Torturi, 1 Ian 2018 | 1451 vizualizari

 

La multi ani pentru 2018! Va doresc sa fiti sanatosi, sa vi se indeplineasca toate dorintele, sa nu va pierdeti zambetul niciodata si sa va bucurati de tot ce este frumos!
Cam acesta a fost tortul nostru de revelion: cu creme de ciocolata fara zahar, jeleu de portocale, un tort pregatit cu indulcitor de la Green Sugar, fara pic de zahar. O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (3 foi):
    • 8 oua
    • 8 linguri indulcitor pulbere Green Sugar
    • 60 gr unt moale
    • 8 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • coaja rasa de portocala
    • un praf de sare
    Pentru crema de ciocolata alba:
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • 200 gr ciocolata alba fara zahar Green Sugar
    • 250 gr mascarpone
    Crema de ciocolata neagra:
    • 180 ml smantana pentru frisca
    • 100 gr ciocolata cu lapte fara zahar Green Sugar
    • 100 gr ciocolata neagra fara zahar Green Sugar
    • 250 gr mascarpone
    Jeleu de portocale:
    • 450 gr de portocale decojite
    • 2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar
    • 2,5 lingui amidon
    In plus:
    • 200 ml smantana lichida pentru frisca
    • 200 gr smantana de tara
    • 2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar
    • decoratiuni dupa plac
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de portocale:

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana se albesc si acesta din urma se topeste. Adaugati untul moale, mixati, apoi incorporati faina si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le incorporati in compozita de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocale, cu o paleta. Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24 cm, turnati prima parte de compozitie si o nivelati. O introduceti in cuptorul incins pentru 10 minute, apoi o scoateti din cuptor. La fel procedati si cu celelalte doua foi. Le lasati sa se raceasca. Cremele de ciocolata: Intr-o cratita de inox puneti ciocolata alba impreuna cu smantana lichida. Le transferati pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Dati la frigider 3-4 ore crema sau peste noapte. Dupa acest timp, o scoateti din figider, mixati 1-2 minute, apoi incorporati si mascarponele, mixati pana obtineti o crema spumoasa. La fel procedati si cu crema de ciocolata neagra. Jeleul de portocale: Portocalele le desfaceti feliute, le puneti in robot si le pasati. Rasturnati piureul obtinut intr-o cratita, adaugati indulcitorul, amidonul si amestecati bine. Puneti cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecati continuu pana jeleul se ingroasa ca o budinca. Dati cratita cu jeleu deoparte. Pe un platou asezati prima foaie de blat, iar in jurul sau puneti un inel detasabil. Puneti crema de ciocolat alba, o nivelati, asezati alta foaie de blat, apoi jeleul de portocale cald si ultima foaie de blat. Dati la rece o ora sa se inchege jeleul, apoi puneti crema de ciocolata neagra si nivelati. Lasati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte. Smantana lichida si smantana de tara, reci, le mixati pana prind putin volum, adaugati doua linguri rase de indulcitor si mixati in continuare pana frisca devine spumoasa. Dupa ce tortul a stat la rece, il scoateti de la frigider, indepartati inelul detasabil. Il imbracati in frisca, apoi il decorati dupa plac. Eu am ales niste decoratiuni de sezon. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Sidy 1

23.12.2018, 06:56

Un tort de sarbatoare ! Sarbatori fericite si linistite !

Rocsi 1

23.12.2018, 14:12

Va multumesc mult!

Rocsi 1

23.12.2018, 14:12

Sarbatori fericite, Sidy, cu sanatate si bucurii!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort musuroi de cartita