Desert tort cu fructe

de claudiaO in Torturi, 15 Ian 2019 | 1024 vizualizari

 

Am făcut acest tort pt Revelion.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 ouă
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriță esenta vanilie
  • Coaja rasa de lămâie 1linguriță
  • 1 praf de sare
  • Crema: 
  • 500 g frișcă lichida Hulala 
  • 200 ml smantana de frisca 
  • 200 g ciocolată alba 
  • 5 kiwi 
  • 3 portocale 
  • 1 cutie ananas 
  • 100 g mure congelate + câteva pt decor
  • Fulgi de ciocolată aurii si neagra 
  • esenta de rom 2 lingurițe
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu fructe:

Separăm ouăle, gălbenușurile le frecam cu uleiul, albusurile le batem spuma cu zahărul și sarea, apoi punem faina amestecată cu praful de copt. Turnam compozitia într-o tava 40 x 40 cm si dam la cuptor pana se rumenește usor.


Curățăm fructele si le tăiem cubulete mici, punem esenta de rom si lăsăm cateva minute. Ciocolata alba o tocam si o punem la topit in smantana încălzită. Lăsăm să se răcească, apoi o batem bine ca sa o pufosim. Frișcă lichida o batem bine, o amestecăm cu ciocolata si fructele scurse de zeama. Adăugăm și murele - vom obține o crema spumoasa rozalie.


Blatul racit il tăiem in 3 fasii lungi. Le umplem separat cu crema si le rupem. Așezăm ruloul in picioare formând un melc. Așezăm in continuare si celelalte fasii umplute si astfel formăm tortul nostru. Acoperim marginile cu crema si nivelul frumos deasupra, ornam pe margine cu bucatele de ciocolată neagră deasupra punem mure si ciocolată aurie.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

16.01.2019, 20:30

Cu siguranta imi place, pentru ca are multe fructe! Bravo!

Panacris 1

16.01.2019, 21:22

MotanLaOale 1

16.01.2019, 23:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei la gratar
  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel 400