Desert tort cu mere

de GABRIELAGH in Torturi, 8 Noi 2018 | 453 vizualizari

 

 Rapid, usor si foarte bun acest tort. Il fac foarte des, mai ales toamna cand sunt cele mai gustoase mere.Nu este un tort festiv, dar a fost apreciat de fiecare data.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 700gr. mere
  • 200 gr.zahar
  • 2 oua
  • 200 ml.lapte
  • 200 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt(10 gr)
  • 1 lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat si scortisoara macinata pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mere:

   Prima data curatam merele de coaja, le taiem felii subtiri (eu am folosit robotul) si le amestecam cu zeama si coaja de la lamaie. Le lasam deoparte pana cand pregatim aluatul.

  Pentru aluat, amestecam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand fac spuma (eu am folosit robotul). Adaugam zaharul vanilat, untul topit, laptele, faina cernuta, praful de copt si se amesteca bine. 

  Adaugam merele in aceasta copozitie si amestecam usor cu o spatula pana cand s-au incorporat perfect.

  Turnam compozitia intr-o forma rotunda de 22 cm unsa cu unt.(eu am folosit o forma de silicon si nu a mai fost nevoie sa o ung )

  Se coace la 180 grade timp de 50-60 min. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se scoate din forma si se presara cu zahar pudra vanilat si scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

GABRIELAGH 1

09.11.2018, 09:21

Buna idee merisor !

gaby_gabytza 1

15.11.2018, 09:19

Buuunatate😍😍

RuxyRux 1

15.11.2018, 21:33

O minunatie, simplu dar mai mult decat delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone