Desert tort cu migdale si crema de mascarpone

de mirela0911 in Torturi, 5 Apr 2020 | 495 vizualizari

 

Am avut 3 tentative nereusite de macarons, deci pa si pusi, nu ma mai ocup cu asa ceva. Si pentru ca imi era ciuda ca nu mi-au iesit, am zis sa fac totusi ceva care sa ma consoleze. Asa s-a nascut acest tort in care am pus si putin colorant (la fel ca in macarons), am folosit mascarpone pentru crema si l-am ornat in genul multor torturi pe care le-am vazut in ultima vreme. Decat nimic, tot mai bun e acest tort! :D :)))

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 2-3 picaturi colorant gel rosu
  • 3 lg ulei
  • 100 g migdale macinate
  • 5 lg faina alba
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 lg lapte dulce
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • 200 ml smantana pentru frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu migdale si crema de mascarpone:

Blat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare. Se adauga colorantul rosu si se mai mixeaza putin pentru omogenizare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma si se incorporeaza. La final se adauga migdalele macinate si faina amesteca impreuna cu praful de copt. Se toarna intr-o tava cu diametrul de 21 cm si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.


Se lasa la racit apoi se taie in 3 parti egale. Se pun deoparte.


Crema: Se pune ciocolata alba rupta in bucati impreuna cu laptele pe foc mic sa se topeasca. Se lasa sa se raceasca. Mascarponele se mixeaza apoi se toarna putin cate putin din ciocolata alba topita si se incorporeaza. Separat se mixeaza smantana pentru frisca cu 2 lg zahar pudra vanilat apoi se incorporeaza in crema putin cate putin, amestecand usor.


Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Cu ajutorul unui posh si a unui dui cu varful roptund se orneaza primul blat cu gramajoare de crema. Se pune al doilea blat si se procedeaza la fel cu crema. Deasupra se asaza ultimul blat si se orneaza cu gramajoare de crema. Se da torul la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu am insiropat blatul pentru ca nu a fost nevoie, dar daca doriti, puteti sa o faceti.

2

Se poate prepara blatul si fara colorant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu migdale si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

06.04.2020, 16:03

Ce frumos este!
La fel si eu am patit cu macarons... dupa 2 incercari nereusite... nici ca mai fac vreodata

madi_marin 1

06.04.2020, 19:33

Minunat!

dantes 1

08.04.2020, 10:43

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini-pizza cu iaurt in aluat
  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

RETETA RECOMANDATA
Inima cu mousse ciocolata si visine