Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni glazurate

de amalia01 in Torturi, 27 Mai 2017 | 455 vizualizari

 

Multa vreme am fost convinsa ca nimic nu poate fi mai delicios decat capsunile cu frisca. Ei bine, m-am inselat! Capsunile cu ciocolata sunt un vis!

 

INGREDIENTE

  • blat :
  • 200 gr piscoturi
  • sirop de capsuni
  • apa
  •  mousse de ciocolata cu lapte:
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca lichida Meggle
  • 50 gr margarina Rama
  • 5 gr gelatina granule Dr. Oetker
  • 50 ml apa rece
  •  mousse de ciocolata alba:
  • 300 gr ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida Meggle
  • 50 gr margarina Rama
  • 5 gr gelatina granule Dr. Oetker
  • 50 ml apa rece
  • glazura de ciocolata alba:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida Meggle
  • glazura de ciocolata cu lapte:
  • 75 g ciocolata cu lapte
  • 75 ml frisca lichid Meggle

Mai ai nevoie de 500 g capsuni proaspete si un inel de tort cu diametrul de 28 cm.

Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni glazurate:

Pe un platou rotund, asezi o hartie de tort si inelul invelit in folie alimentara. Prepari un sirop din apa si siropul de capsuni in care vei inmuia piscoturile si le asezi in inel.


Crema se pregateste in acelasi mod pentru toate tipurile de ciocolata:


Ciocolata o rupi bucatele si o pui la topit pe baie de aburi, impreuna cu margarina.


Gelatina o pui la hidratat, in apa rece.


Frisca o bati, dar nu complet , ci cat sa fie pufoasa.


Cand ciocolata incepe sa se topeasca, amesteci continuu cu o spatula pana cand devine lichida, apoi iei vasul de pe aburi si adaugi gelatina hidratata, iar la final, frisca batuta, omogenizand usor cu spatula.


Cand este gata, o torni peste piscoturi si dai la frigider pentru 15 minute, cat timp prepari mousse-ul de ciocolata alba.


Asezi un strat de capsuni spalate sub jet de apa rece si curatate de codite, apoi torni mousse-ul de ciocolata alba si dai din nou la rece.


Pentru glazura, rupi ciocolata in bucatele si o pui la topit pe baie de aburi. Cand este lichefiata, adaugi frisca si omogenizezi. Glazurezi capsunile si le asezi pe un suport.


Dupa 15 minute, scoti tortul de la rece, indepartezi inelul si decorezi cu cacao pudra, capsunile glazurate si restul de glazura de ciocolata alba.


Servesti taiat felii, cu mare pofta.


 

TIPS-URI

1

trebuie sa folosesti o ciocolata de calitate, altfel crema se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

dantes 1

28.05.2017, 08:27

Delicios!

mirela0911 1

28.05.2017, 09:34

Buna combinatie!

Gherca Daniela 1

28.05.2017, 09:49

delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe