Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura

de Aletta in Torturi, 3 Mai 2017 | 721 vizualizari

 

Am pregatit acest tort pentru o prietena draga cu ocazia aniversarii sale.
Reteta este a lui Teo Kitchen, un tort cu adevarat delicios.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 50 g faina
  • 80 g cacao
  • 120 g unt 82 % grasime
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 g frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Mousse de zmeura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g zmeura
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Glazura de ciocolata:

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura:

Am inceput prin a pregati blatul.


Topim untul intr-o cratita, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, la foc mic; cand s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit. Cand e rece, se adauga ouale pe rand, se omogenizeaza bine dupa fiecare, se adauga cacaua amestecata cu faina, sarea si praful de copt. Se coace intr-o tava de 20 sau 24 cm, eu am folosit o forma de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 20-25 minute, la 160 grade C. Se face testul scobitorii. Se lasa la racit complet.


Tava in care am copt blatul, se tapeteaza cu folie alimentara, punem blatul si se lasa deoparte.


Pregatim mousse-ul de ciocolata: Topim pe baie de aburi ciocolata bucati, impreuna cu 150 ml din frisca lichida, se lasa la temperatura camerei, intre timp, pregatim gelatina: se pune la hidratat in 2 linguri de apa, apoi se topeste pe bain marie sau la microunde cateva secunde, se adauga in ciocolata, se amesteca bine. Restul de frisca cei 100 ml se mixeaza si se adauga in ciocolata, se amesteca usor si se adauga peste blat, se da la frigider minim o ora.


Pregatim mousse-ul de zmeura : Se pregateste la fel ca mousse-ul de ciocolata cu lapte, doar ca, dupa ce topim ciocolata alba si amestecam cu gelatina hidratata si apoi topita, adaugam zmeura data prin blender, apoi prin sita, pentru a avea un mousse fin. Se adauga si frisca batuta, cei 100 ml ramasi. Se adauga peste mousse-ul de ciocolata, deja intarita.


Se lasa pana sunt intarite, apoi se adauga o glazura de ciocolata preparata astfel: topim ciocolata pe baie de aburi si se adauga frisca lichida, pana ajunge la consistenta glazurii dorite, se toarna peste tort.


Se da la frigider cateva ore sau peste noapte.


Se orneaza dupa preferinte.


 

TIPS-URI

1

Frisca se poate bate toata odata si apoi se cantareste cate 100 g ptr. fiecare mousse

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Ancutsa 1

04.05.2017, 11:38

Arata grozav, felicitari si La multi ani!

Aletta 1

04.05.2017, 13:16

Multumesc

dantes 1

04.05.2017, 13:53

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe