Desert tort cu mure si mascarpone

de oanapl in Torturi, 8 Ian 2018 | 1215 vizualizari

 

Acest tort l-am pregătit de Sf Andrei pentru fetița mea cea mare. A fost delicios și vă învit să-l încercați și voi.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 4 ouă mari
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr
  • 320 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/3 linguriță sare
  • 120 ml iaurt
  • 150 ml lapte
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Mousse de mure:
  • 450 g mure
  • 3 linguri zahăr
  • 40 ml apă
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr măcinat
  • 10 g gelatină
  • pentru ornat:
  • 100 g smântână pentru frișcă
  • 100 g frișcă lichidă
  • 3 linguri zahăr măcinat
  • 5 linguri suc de mure
  • mure
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mure si mascarpone:

Untul moale la temperatura camerei îl mixezi cu zahărul până când devine cremos și aerat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare adăugare.

Separat amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul și sarea. Într-un alt vas amesteci iaurtul cu laptele și vanilia. Adaugi cele două compoziții alternativ în crema de unt și ouă și mixezi ușor.

Preîncălzești cuptorul la foc mediu (180 de grade C) și tapetezi o tavă de 23 cm diametru cu hartie de copt. Torni compoziția în tavă și nivelezi. Coci blatul timp de 20-25 de minute până când este auriu deasupra. Când e gata, îl scoți din cuptor și-l lași la răcit. Tai blatul în 3 părți egale (pe orizontală).



Murele (eu am folosit congelate) le pui pe foc cu 3 linguri de zahăr și 40 ml de apă. Din momentul în care încep să fiarbă le lași 10 minute pentru a se înmuia suficient. Le pui într-o sită și le pisezi cu o furculiță, apoi le apeși pentru a scurge zeama. Lași sucul rezultat să se răcească complet.


Gelatina o pui la hidratat în 50 ml de suc de mure rece, iar după 10 minute o topești la bain-marie.


Păstrezi 4-5 linguri din sucul de mure pentru a orna tortul (opțional).


Smântâna pentru frișcă o mixezi cu zahărul măcinat până când devine pufoasă, apoi adaugi mascarpone. Adaugi sucul de mure rămas și omogenizezi. Iei câteva linguri din compoziție și le adaugi peste gelatina răcită, apoi o adaugi peste crema cu mascarpone și omogenizezi.


Așezi un blat pe un platou, în interiorul unul inel reglabil, torni 1/3 din cremă, nivelezi, apoi puni alt blat, torni 1/3 din cremă, așezi cel de-al 3-lea blat și torni crema rămasă, o nivelezi și lași tortul la rece pentru minim 2 ore (sau peste noapte).


Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.


Mixezi frișca lichidă cu smântâna pentru frișcă, apoi adaugi zahărul măcinat și suc de mure și mixezi până când obții o frișcă fermă. Îmbraci pereții tortului cu frișcă.

Decorezi tortul cu frișcă și mure, după imaginație.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Ancutsa 1

10.01.2018, 15:14

Foarte aromat si bun!

-Licurici- 1

11.01.2018, 10:34

dantes 1

11.01.2018, 16:34

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina