Tort cu afine si mure

de _Alina_ in Torturi, 22 Sep 2012 | 1737 vizualizari

 

Dragilor va invit la o felie generoasa de tort. Pe acesta l-am facut undeva pe la inceputul lunii august cu ocazia reintalnirii rudelor de la Bucuresti. Nu l-am facut foarte dulce deoarece unele persoane au
probleme cu glicemia :D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata
  • 40 g unt nesarat
  • 8 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 8 g praf de copt
  • 1 lg esenta rom

Crema:

  • 500 g iaurt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 40 picaturi indulcitor natural
  • 10 g gelatina
  • 1 cana de afine
  • 1 cana de mure

Sirop:

  • 1 1/2 lg sirop de capsune dizolvat in 300-350 ml apa

Decor:

  • 200 g ciocolata topita cu 3 lg de lapte
  • 1 nectarina feliata
  • 200 ml de frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si mure:

Blat:


1. Topiti ciocolata impreuna cu laptele si untul pe baie de abur.


2. Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti cu o cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar.


3. Turnati compozitia de la pasul 1 in galbenusuri si amestecati. Cerneti faina si praful de copt in compozitie, adaugati si esenta de rom si mixati bine.


4. Puneti mixul de la pasul 3 in albusuri si omogenizati cu o paleta de jos in sus.


5. Turnati compozitia intr-o tava (26 cm) tapetata cu hartie de copt si dati in cuptorul preincalzit primele 5 min la 220 °C, reduceti apoi focul la 190 °C si mai lasati 50 min. Verificati totusi cu o scobitoare ;) si daca mai e nevoie mai lasati.


Pentru crema bateti smantana pana capata consistenta. Amestecati cu iaurtul, indulcitorul si cu gelatina hidratata (conform instructiunilor de pe ambalaj).


Asamblare


Dupa ce s-a racit complet taiati blatul in 4. Pregatiti tava in care ati copt blatul, punand folie stretch. Puneti in tava primul blat, insiropati, puneti un strat de crema si 1/2 din cantitatea de afine, deasupra lor mai puneti putina crema.


Puneti al doilea blat deasupra, insiropati, puneti putina crema, un strat de mure si incheiati cu crema. Continuati pana terminati cu blaturile. Dati la frigider minim 4 ore, ideal pana a 2-a zi.


Rasturnati tortul pe un platou si apucati-va de ornat :P Eu am intins ciocolata topita intr-un mod mai neglijent, iar pe margine am pus frisca batuta... Cu frisca de pe margine am cam dat-o in bara :D pentru ca nu mai capata consistenta am decis sa-i adaug 2 lgt de amidon.... BAAAD IDEEA... La gust e buna dar aspectul e putin rugos :D Faceti o floricica din felii de nectarina.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

RuxyRux 1

22.09.2012, 20:59

O ce frumusete delicioasa!

diaconta 1

23.09.2012, 12:33

fix pe placul meu
iar sectiunea e super

adry88 1

23.09.2012, 15:25

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale