Desert tort cu mure si zmeura

de Ancutsa in Torturi, 26 Iul 2020 | 1823 vizualizari

 

Tort cu blat de cacao, cremă cu mascarpone, lămâie și zmeură, decorat cu frișcă, mascarpone și mure.
 
Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 110 ml ulei,
  • 120 g făină albă,
  • 5 g cacao,
  • 5 g praf de copt,
  • Colorant alimentar pudră roșu, după gust,
  • 2 lingurițe apă fierbinte
  • Pentru cremă și decor:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 250 ml frișcă lichidă,
  • ½ linguriță coajă rasă de lămâie,
  • Zmeură, după gust,
  • Mure, după gust,
  • În plus:
  • 3 linguri gem de mure
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mure si zmeura:

 

Blatul:

Se bat spumă albușurile cu îndulcitorul și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, apoi făina în carea am amestecat praful de copt și cacaoa, dar și puțin colorant roșu pudră dizolvat în 2 lingurițe de apă fierbinte. 

 

Compoziția se toarnă într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Dacă folosiți o formă de copt cu bază detașabilă, este de preferat să o așezați într-o altă tavă, pentru orice eventualitate.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25 de minute, în funcție de cuptorul fiecăruia, sau până trece scobitorii.

 După ce s-a răcit bine, se taie blatul în două foi.

 

Crema pentru umplut și decor:

Se bat frișca lichidă, mai moale, apoi se încorporează crema mascarpone și se amestecă.

Se împarte această cremă în două. O parte se folosește la umplut, amestecată cu coaja de lămâie și zmeura spălată și zvântată. Cealaltă jumătate din cremă se folosește la decor.

 

Montare:

Se așază o foaie de blat în tavă în care dorim să montăm desertul. Se unge foaia cu un strat subțire de gem de mure. Eu am folosit unul pregătit în casă, la care am scos sâmburii, pentru a-l putea folosi la deserturi.

Se distribuie uniform partea de cremă cu lămâie și zmeură, nivelând frumos cu o spatulă.

Se așază cealaltă foaie de blat.

Se umple un poș cu crema rămasă albă și se ornează tortul cu floricele. Se decorează cu mure proaspete, spălate și zvântate.

Se dă la frigider până la servire.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/tort-cu-mure-si-zmeura.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Senzatii tari"