Desert tort cutie cadou

de Ancutsa in Torturi, 15 Feb 2020 | 1432 vizualizari

 

Aveam de multă vreme dorința de a face un tort-cutie cadou și mă tot gândeam cu ce să-l umplu: cu flori, cu bomboane?  Iar Valentine’s Day a fost ocazia perfectă să le fac părinților mei o surpriză: le-am cumpărat flori și bomboane, dar până am făcut eu tortul, s-a cam înjumătățit cutia de bomboane, așa că am umplut tortul cu bezele, ciocolată, marshmallow și doar câteva bomboane. Ai mei au fost foarte încântați de tort.

 

INGREDIENTE

  • Capacul de ciocolată:
  • 110 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • Blat:
  • 90 g morcov,
  • 500 ml apă,
  • 6 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 9 linguri făină (180 g),
  • 95 ml ulei,
  • 5 g pudră de vanilie,
  • 10 g praf de copt Dr. Oetker,
  • Crema de ness:
  • 125 g cremă mascarpone,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 3 lingurițe cacao Dr. Oetker,
  • 1 linguriță ness,
  • Decor:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 1 linguriță colorant natural pudră roșu,
  • 1 linguriță apă fierbinte,
  • bezele,
  • pătrățele de ciocolată (Schogetten),
  • marshmallow,
  • bomboane cu lichior,
  • margaretă cu frunze de napolitană Dr. Oetker,
  • fluture de napolitană,
  • inimioare și perle de zahăr Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cutie cadou:

 

 

Mai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește cuvertura de ciocolată neagră, pe baie de abur, apoi se toarnă într-o pe baza formei de copt inimioară (folosiți doar baza, dacă folosiți o formă de copt de tașabilă) pregătită cu foaie de copt. Se lasă pe masă la răcit aprox 10 minute, apoi se dă la congelator, unde se ține până la utilizare.

 Blatul: se curăță morcovii, se spală, se taie cât mai mărunt și se pun la fiert în aprox 500 ml apă, însă e posibil să mai trebuiască să completați cu apă la fierbere, ai mei au fiert tare greu. Se lasă la răcit, se scurg de apă și se pasează cu o furculiță.

Se bat spumă albușurile împreună cu un praf de sare, zeamă de lămâie și îndulcitorul. Se adaugă gălbenușurile, morcovii și uleiul, continuând amestecarea cu mixerul. Apoi se adaugă făina, vanilia pudră și praful de copt și de aici se amestecă ușor, cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată. Se toarnă într-o formă de copt inimioară pregătită cu foaie de copt și se coace până trece testul scobitorii (aprox 30 min, la foc mediu, în funcție de cuptorul fiecăruia).

 Crema de ness: se bat cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă, se adaugă apoi și cacaoa și nessul, omogenizând.

 Montare: se taie blatul în două foi. Se umple cu crema de ness, iar înainte de a adăuga capacul, se decupează din el porțiunea din stânga. Bucata de blat decupată se taie fâșii, cu acestea se înalță tortul, pentru a da senzația de cutie, delimitând marginile.

 Decor: se bat cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă și colorantul roșu desfăcut într-o linguriță de apă fierbinte. Se îmbracă tortul și se nivelează. Se umple cutia cu bezele, marshmallow, bomboane cu lichior, iar pe partea dreapta pătrățele de ciocolată.

Se scoate capacul de ciocolată al cutiei de la congelator și se decorează după gust.

Se dă la frigider până la servire.

 

 

Porţii: 12

Timp de coacere: 30 min;

Timp de pregătire: 3h

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:   https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/tort-cutie-cadou.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cutie cadou" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de fructe