Desert tort de vara

de Zamfira in Torturi, 22 Iul 2017 | 627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mascarpone
  • 450 ml frișcă naturală(grăsime de la 30%- …)
  • 200 g zahăr pudră(cantitatea poate varia în funcție de dulceața fructelor)
  • zeama de la o portocală
  • 1 zahăr vanilinat
  • 2 pachețele de pișcoturi
  • zmeură 500 g
  • căpșuni 200 g
  • pentru decor – afine, mure, coacăze roșii etc.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de vara:

Spălăm fructele cu un jet rapid de apă rece și le lăsăm la scurs pe un șervet. Punem deoparte câteva fructe pentru decor.


Fructele rămase le zdrobim parțial cu o furculiță, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr pudră, zahăr pudră vanilinată și zeama de la o portocală (atenție la cantitatea de suc, unele portocale sunt mai zemoase și atunci nu trebuie să punem toată cantitatea de suc peste fructele pisate). Important ca fructele pisate să nu băltească în zeamă.


Amestecăm mascarpone cu cealaltă parte de zahăr pudră și începem să o lucrăm cu mixerul. După 1-2 minute adăugăm frișca lichidă (frișca nebătută), lăsăm mixerul să-și facă treaba, în câteva minute crema se va întări foarte bine.


Așezăm într-o tavă de tort cu margine detașabilă pișcoturi rupte în bucăți și bucățele. Punem jumătate din cantitatea de fructe zdrobite peste pișcoturi, apoi jumătate din cremă. Urmează un nou strat de pișcoturi, fructe zdrobite și cremă.


Ornăm cu multe fructe.


Tortul îl putem servi la doar câteva ore după ce l-am ținut la frigider 2-3 ore. (cam repede, dacă n-am avut răbdare, dar totuși e mai bine să așteptăm încă câteva ore) ))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Zamfira 1

23.07.2017, 22:42

Multumesc!

Gherca Daniela 1

24.07.2017, 22:03

Super bun!

kytz 1

26.07.2017, 22:15

Perfect!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat cu piscoturi