Desert tort de vara

de Zamfira in Torturi, 22 Iul 2017 | 1770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mascarpone
  • 450 ml frișcă naturală(grăsime de la 30%- …)
  • 200 g zahăr pudră(cantitatea poate varia în funcție de dulceața fructelor)
  • zeama de la o portocală
  • 1 zahăr vanilinat
  • 2 pachețele de pișcoturi
  • zmeură 500 g
  • căpșuni 200 g
  • pentru decor – afine, mure, coacăze roșii etc.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de vara:

Spălăm fructele cu un jet rapid de apă rece și le lăsăm la scurs pe un șervet. Punem deoparte câteva fructe pentru decor.


Fructele rămase le zdrobim parțial cu o furculiță, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr pudră, zahăr pudră vanilinată și zeama de la o portocală (atenție la cantitatea de suc, unele portocale sunt mai zemoase și atunci nu trebuie să punem toată cantitatea de suc peste fructele pisate). Important ca fructele pisate să nu băltească în zeamă.


Amestecăm mascarpone cu cealaltă parte de zahăr pudră și începem să o lucrăm cu mixerul. După 1-2 minute adăugăm frișca lichidă (frișca nebătută), lăsăm mixerul să-și facă treaba, în câteva minute crema se va întări foarte bine.


Așezăm într-o tavă de tort cu margine detașabilă pișcoturi rupte în bucăți și bucățele. Punem jumătate din cantitatea de fructe zdrobite peste pișcoturi, apoi jumătate din cremă. Urmează un nou strat de pișcoturi, fructe zdrobite și cremă.


Ornăm cu multe fructe.


Tortul îl putem servi la doar câteva ore după ce l-am ținut la frigider 2-3 ore. (cam repede, dacă n-am avut răbdare, dar totuși e mai bine să așteptăm încă câteva ore) ))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Zamfira 1

23.07.2017, 22:42

Multumesc!

Gherca Daniela 1

24.07.2017, 22:03

Super bun!

kytz 1

26.07.2017, 22:15

Perfect!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficat de porc fragezit in lapte, la tigaie

ieri la 09:44

Compot de mure

de dantes 5

pe 20.09 la 11:02

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

pe 19.09 la 19:57

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si frisca