Desert tort diplomat cu iaurt si capsuni

de Aletta in Torturi, 28 Mai 2017 | 1206 vizualizari

 

Cred ca v-am spus ca am gasit un site minunat Savori Urbane se numeste, este al unor femei talentate din Arad, asa mult imi plac retetele lor si chiar imi ies aproape la fel, doar decorul ptr ca sunt 0 talent la decor, dar sa revin la acest tort care se face din ingrediente putine foarte rapid si este usor de vara si cu CAPSUNI :))
https://savoriurbane.com/tort-diplomat-cu-iaurt-si-fructe/

 

INGREDIENTE

  • 500 g iaurt cu 10 %grasime ( eu am folosit pilos, iaurt grecesc )
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g capsuni
  • 200 ml frisca
  • 3 plicuri gelatina a cate 10 g
  • un plic zahar vanilinat
  • 10 buc piscoturi

Decor:

  • 50 g ciocolata amaruie
  • cateva capsuni sau fructe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat cu iaurt si capsuni:

Am inceput cu gelatina. Intr-o cratita cu 500 ml apa, se toarna gelatina se amesteca si se lasa 15 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa cele 15 minute se pune pe foc mic pana se topeste si este foarte clara, se ia jos (dureaza 2-3 minute).


Iaurtul se mixeaza cateva secunde cu zaharul pudra si plicul de zahar vanilat, se adauga capsunile date prin blender inainte. Eu am adaugat si 200 ml frisca batuta, pentru un plus de cremozitate si a iesit foarte bun, se amesteca usor si cu frisca si se adauga gelatina. Compozitia va fifoarte lichida, dar la frigider se va inchega frumos.


Intr-o tava de chec, tapetata cu folie alimentara, se toarna toata compozitia, apoi se adauga si piscoturile.


Se da la frigider 6 ore sau peste noapte, eu dupa 6 ore l-am scos, nerabdatoare fiind.


Se decoreaza cu 50 g ciocolata amaruie topita la microunde, 1 minut, se pune intr-o punga i se taie coltul si se spriteaza deasupra. Am decorat cu cateva capsuni.


Pofta buna ! :)

 

TIPS-URI

1

capsunile se pot inlocui cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

29.05.2017, 20:15

Cu iaurt si fructe mi se pare mult mai bun, pentru ca poti manca o portie mai mare fara sa ti se faca rau!

Aletta 1

30.05.2017, 09:08

asa e Rocsii, e atat de bun si poti manca ca doar contine iaurt si fructe

Adi 1

30.05.2017, 21:50

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone