Desert Tort Dobos

de Oana in Torturi, 12 Oct 2017 | 905 vizualizari

 

Dupa reteta Ritei, cu mici modificari, este minunat si nu foarte greu de realizat! Chiar m-a cucerit!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 7 oua
  • 120 gr zahar pudra
  • 120 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Crema:

  • 3 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 30 gr cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 350 gr unt 82% grasime
  • 1 lingurita coaja rasa portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Glazura zahar ars:

  • 200 gr zahar
  • 1 lingura otet
  • 50 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tort Dobos:

Foi: Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul pudra, pana obtii o bezea tare. Pune apoi cate un galbenus de ou si mixeaza usor. Adauga vanilia si la final faina cernuta treptat si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.


Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda de 20 cm diametru. Daca ai doua tavi, va merge si mai repede.


Pune in fiecare tava cate un polonic cu aluat, niveleaza usor pana obtii o foaie de 0.5 cm grosime. Coace foile la 170 de grade C, pentru 7-8 minute, pana se rumenesc usor. Scoate foile cu tot cu hartia de copt pe un tocator si lasa-le la racit, apoi coace in continuare pana termini aluatul. La final vei avea 8-9 foi, depinde cat de egal imparti aluatul.


Desprinde usor hartia de copt de pe spatele foilor si lasa-le la racit. Ultima foaie tai-o in 8 triunghiuri egale.


Crema: Amesteca ouale intregi cu zaharul pudra si cacaua cu ajutorul unui tel, intr-o craticioara cu fund dublu. Pune craticioara pe foc mic si amesteca in continuu pana se dizolva zaharul si crema se ingroasa putin. Opreste focul si adauga ciocolata taiata bucati mici si omogenizeaza crema pana se topeste ciocolata. La final adauga vanilia si coaja rasa de portocala. Poti aroma crema dupa plac, cu ce esenta doresti. Lasa crema sa se raceasca. Mixeaza apoi untul moale, la temperatura camerei si amesteca-l cu crema de ciocolata racita. Lasa crema la frigider pana pregatesti glazura.


Glazura: Amesteca zaharul cu o lingura rasa de otet si pune craticioara pe foc mic pana se topeste zaharul si incepe sa se caramelizeze. La final adauga untul si lasa pe foc pana obtii o glazura fina. Imbraca triunghiurile de blat in caramel si lasa-le deoparte. Restul de caramel pune-l pe o hartie de copt si dupa ce s-a racit piseaza-l si pastreaza-l pentru décor.


Asamblare: Pune pe un platou o foaie de tort, pune deasupra 2-3 linguri de crema si intinde in strat subtire pe toata suprafata. Pune deasupra a doua foaie, iar crema si tot asa pana termini toate foile. Imbraca tortul in crema ramasa si pastreaza si 2-3 linguri pentru décor.


Cu ajutorul unui posh fa mici rozete in mijloc si de jur imprejurul tortului, pe care se vor sprijini apoi triunghiurile de blat cu glazura de zahar ars. Asaza-le cu grija, usor inclinate si decoreaza marginea tortului cu zaharul ars zdrobit.


Pune tortul la frigider 2-3 ore, apoi il poti taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

14.10.2017, 09:59

Rocsi 1

14.10.2017, 20:05

Prea frumos! Iti vine nici sa nu il tai!

RuxyRux 1

17.10.2017, 22:31

E tortul perfect!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort frantuzesc