Desert tort Egiptean

de gaby_duceag in Torturi, 7 Oct 2014 | 107512 vizualizari

 

De foarte mult timp aveam in lista prepararea acestei retete de Tort Egiptean, dar nu stiu de ce mi se parea greu de facut. Insa nu e DELOC! greu. Prepararea foilor cu nuca merge ca pe banda, crema de vanilie e o crema usor de facut, de frisca..nici nu mai zic, iar de mancat, e cel mai simplu! :))) Tortul l-am facut cu ocazia aniversarii celor 10 ani impliniti de fiul meu, Danut. I-a placut extrem de mult si-a zis:  "E cel mai bun tort pe care l-am mancat in viata mea!" Tort Egiptean

 

INGREDIENTE

Blat x4:

  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • o lingura si jumatate faina
  • 40 gr nuca macinata
  • un varf cutit sare

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 2 linguri si jumatate amidon alimentar
  • doua plicuri zahar vanilat
  • 170 gr unt

Crema de frisca:

  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ml smantana de gatit
  • 2 linguri zahar + 7 linguri pentru caramel
  • 150 gr alune caramelizate

In plus:

  • 200 gr nuca sau alune, tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Egiptean:

Blaturi de nuca: Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar. Adaugi nuca macinata si faina si omogenizezi amestecand de jos in sus, usor, usor.

Pui amestecul lingura cu lingura intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, nivelezi si bagi tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute, la foc mediu (trebuie sa prinda o culoare usor aurie).

Intre timp te ocupi de urmatoarea foaie. Procedezi la fel inca de trei ori. Trebuie sa pregatesti 4 foi.

Nu desprinzi hartia pentru copt, o vei face la asamblarea tortului si lasi foile la racit.

Crema de vanilie: Pui intr-un vas cu fund dublu zaharul, galbenusurile, faina, amidonul si omogenizezi. Adaugi treptat laptele rece, amestecand cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa amestecul si devine ca o budinca legata. Nu te speria cand vezi cocoloase in vas, la fiert, amesteca energic in continuare si se va omogeniza totul.

Mixezi untul spuma impreuna cu zaharul vanilat. Racesti complet crema de vanilie, o adaugi peste unt si amesteci usor, usor, pana incorporezi crema.

Crema de frisca: Mixezi smantana cu frisca si cele 2 linguri zahar pana obtii o compozitie legata, pufoasa.

Zaharul ramas caramelizeaza-l intr-un ibric. Adauga peste caramelul fierbinte alunele si amesteca.

Toarna totul pe o hartie pentru copt. Lasa sa se raceasca complet, rupe cu mana bucati si pune-le intr-un tocator. Mixeaza.

Asamblare: Asaza una dintre foile cu nuca pe un platou, cu foaia de copt deasupra. Tii usor cu varful degetelor de foaie si cu cealalta mana desprinzi usor hartia de copt. E mult mai usor sa le manevrezi asa decat desprinse de foaie de la inceput.

Intinzi un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frisca, apoi presari alune caramelizate. Procedezi la fel si cu restul foilor, crema si frisca ramase. Cu ultima parte din crema ungi tortul pe exterior pentru a face priza cu nuca/alunele tocate.

Tapetezi peretii tortului cu nuca tocata, iar cu frisca ramasa spritezi cu un posh niste moate deasupra tortului.

Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore. Ei ash! Noi l-am taiat dupa o ora! :-)))))

TIPS-URI

1

 Tava de tort are 24 cm diametru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort tutti frutti