Crema CUSTARD (Crema de vanilie)

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 5845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 120 gr zahar fin
  • 1 lingura amidon alimentar / faina (daca vrei o crema CUSTARD mai groasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema CUSTARD (Crema de vanilie):

Pune laptele cu frisca la fiert, intr-o cratita.

Intre timp bate galbenusurile cu zahar pana se ingroasa si devin pale la culoare.

Pune esenta de vanilie in laptele cu frisca ce au fiert.Toarna acesta copizitie, putin cate putin, in galbenusri, amestecand continuu.Dupa ce ai turnat tot laptele, pune compozitia obtinuta inapoi in cratita si gateste, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa destul cat sa acopere spatele lingurii de lemn.Nu o lasa sa fiarba caci altfel se va taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema CUSTARD (Crema de vanilie)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

22.04.2010, 14:17

Roxana 1

02.06.2010, 00:10

foarte bunaaici se consuma foarte mult, si mai e si destul de scumpica cea de calitate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Opera