Desert tort Elena

de Ancutsa in Torturi, 21 Mai 2020 | 2001 vizualizari

 

Dacă am tot pregătit pentru ai mei torturi cu ciocolată, acum a venit și rândul meu să pregătesc ceva pe gustul meu: un tort de vară, ușor, răcoritor, cu blat de vanilie și apă din flori de portocal,
cu multă frișcă și căpșuni proaspete, fructele mele preferate.
Dedic acest tort tuturor sărbătoriților care poartă numele Sfinților Constantin și Elena.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 ouă M,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 110 ml ulei,
  • 40 ml apă rece,
  • 7 linguri făină,
  • 1 linguriță apă din flori de portocal,
  • 5 g pudră de vanilie Bourbon,
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apă,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 linguriță apă din flori de portocal,
  • Pentru crema cu căpșuni:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 300 ml frișcă lichidă,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 100 g căpșuni proaspete,
  • Pentru decor:
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 30 g cuvertură de ciocolată albă,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie Bourbon,
  • ½ linguriță colorant natural pudră galben,
  • ½ linguriță colorant natural pudră verde,
  • 2 lingurițe apă fierbinte,
  • 1 lingură suc de sfeclă roșie,
  • căpșuni proaspete, după gust,
  • fulgi de migdale blanșate, după gust
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Elena:

 

 Blatul:

Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, apoi când spuma a căpătat consistență, se adaugă gălbenușurile, apa, dar și apa din flori de portocal și uleiul. Se adaugă pudra de vanilie, praful de copt și făina, de aici amestecând cu o spatulă, ușor, ca să nu desumflăm compoziția.

Se toarnă compoziția într-o formă de copt rotundă ( o cratiță pe care o folosim numai la torturi sau o formă rotundă cu inel detașabil), pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 26 de minute (sau până trece testul scobitorii) și se lasă la răcit.

 

Siropul:

Se fierb, pe foc mic, aprox 5 minute, apa cu îndulcitorul și apa din flori de portocal. Se lasă la răcit.

 

Crema cu căpșuni:

Se spală căpșunile, se usucă pe șervete de bucătărie, se taie cubulețe.

Se bat cu mixerul, într-un bol înalt, crema mascarpone, frișca lichidă, până se obține o cremă mătăsoasă.

Se dă deoparte jumătate din cremă, se lasă albă pentru decor.

În cealaltă jumătate din cremă se adaugă zahărul vanilat Bourbon și căpșunile pregătite mai devreme, dar nu toate, ci se mai păstrează câteva și pentru decor.

 

Montare:

Se taie blatul în două foi și se însiropează.

Se umple cu crema cu căpșuni.

Se îmbracă tortul în crema albă păstrată deoparte.

Pentru efectul de cutie de flori, se îmbracă tortul cu încă un strat de cremă albă pe laterale, dar numai unde vin blaturile, nu și în dreptul cremei, se poate chiar nivela / rașcheta aici. În felul acesta, aici, unde am creat acest spațiu, vom adăuga florile.

 

Decor:

Se pregătește un ganche alb: se topește pe baie de abur cuvertură de ciocolată albă, se lasă la răcorit. Se bate cu mixerul frișca lichidă, până capătă o consistență cremoasă. Se adaugă frișca peste ciocolată, dar nu toată odată, ci puțin câte puțin, amestecând mereu cu o linguriță.

Se pregătesc coloranții: la fiecare ½ linguriță de colorant tip pudră se adaugă 1 linguriță de apă fierbinte, amestecând bine. Pentru roșu, am folosit suc de sfeclă roșie. Pentru culoarea piersicii, eu am amestecat galbenul pudră direct cu sucul de sfeclă roșie.

Apoi crema se împarte în bolurile cu coloranți, mixând după plac.

Se decorează tortul cu flori. În spațiul creat pe laterală, iar pe capac se face o inimioară din cășunile păstrate mai devreme, fulgi de migdale și floricele.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/tort-elena.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Elena" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata alba si frisca