Desert tort M

de Constelatialeu in Torturi, 16 Mar 2019 | 708 vizualizari

 

Caramel, ciocolata Latte Macchiato, krant de migdale si caju si ramane de vazut daca se mananca.....

 

INGREDIENTE

  • Blat - diametru 26 cm
  • 8 oua medii
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri pline cu nuca macinata
  • 4 linguri pline cu faina
  • Sirop
  • 600 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 sticluta esenta rom
  • Crema caramel
  • 250 g mascarpone
  • 397 g lapte condensat caramel DeLatte
  • Crema ciocolata
  • 200 g ciocolata Latte Macchiato Schogetten
  • 150 g praline bomboane ciocolata
  • 300 ml frisca lichida Hulala
  • Krant
  • 150 g zahar
  • 100 g migdale
  • 50 g caju
  • Decor
  • Ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort M:

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul 26 cm tapetata cu hartie copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga nuca macinata si faina, se incorporeaza bine. La final adaugam albusurile batute spuma tare cu miscari lente de jos in sus. Amestecul obtinut se pune in forma de tort, se da forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, este bine sa-l pregatim cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. A doua zi se taie in 3 parti.


Sirop : Apa cu zaharul se pun la fiert, dupa ce a dat in 2-3 clocote se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.


Crema caramel : Mixam foarte bine mascarponele cu laptele condensat caramel, lasam la frigider cca 10 min.


Crema ciocolata : Intr-un castron de inox se pune ciocolata si bomboanele, se adauga frisca lichida si se aseaza castronul pe baie de abur, se amesteca pana se topeste ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa putin sa se tempereze si apoi bagam castronul la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi. A doua zi cand asamblam torul scoatem de la frigider si mixam bine pana obtinem o crema ferma.


Krant : Intr-o craticioara punem zaharul sa se caramelizeze, apoi se adauga migdalele si caju-ul, se omogenizeaza si rasturnam totul pe un fund uns cu ulei, aplatizam si lasam sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui ciocan sfaramam pana obtinem krantul.


Asamblare : Asezam pe un platou prima foaie de blat si se insiropeaza bine, pe marginea blatului punem crema de cicolata ca un fel de cerc de protectie, apoi intindem crema caramel, asezam al doilea blat insiropat, apoi crema de ciocolata si caramel, la final adaugam ultimul blat insiropat, intindem crema de ciocolata si caramel, imbracam in crema ciocolata. Imbracam tortul cu krant, decoram cu crema de ciocolata si cu ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort M" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Gabriela_Gh 1

18.03.2019, 10:11

Foarte bun! Si frumos!

simona72 1

18.03.2019, 15:27

Numai din descriere si mi-ai facut pofta!

mihaelar63 1

26.03.2019, 07:33

Precis este de la Mihaela ))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Tiramisu reţetă originală