Desert tort magic cu mere, de post

de Rocsi in Dulciuri, 2 Apr 2022 | 5116 vizualizari

 

De cand am vazut aceasta reteta la Gina (multumesc mult pentru reteta aceasta minunata) mi-a placut foarte mult! Ieri am pregatit si eu reteta, ca tot trebuie sa terminam merele cumparate pentru iarna. Sotul tot statea pe langa mine sa vada ce fac si tot ma intreba de aluat, iar eu ii arat compozitia. El: pai pui asa faina uscata? I-am zis ca voi face o magie si va iesi ceva minunat. Nu m-am inselat, este super delicios, aromat si fraged de numa, numa! Nu se face absolut deloc greu, trebuie doar putina atentie cand faceti straturile, sa nu amestecati umplutura cu compozitia uscata. Intra pe lista mea de favorite si am sa il pregatesc des de acum! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat, forma de 23 cm:
    • 220 gr faina
    • 220 gr gris
    • 70 gr indulcitor pulbere (sau 70 gr zahar)
    • 1 lingurita indulcitor vanilie (sau un plic zahar vanilat)
    • 1 praf de copt
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura de mere:
    • 9 mere mari
    • 130 gr indulcitor gold (sau 130 gr zahar brun, de cocos sau normal)
    • zeama de la o lamaie mica
    • 90 ml ulei
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • indulcitor pudra (sau zahar pudra) pentru pudrat deasupra
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort magic cu mere, de post:

Blatul:
Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare.

Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod egal.

Lasati deoparte.

Umplutura de mere: Spalati merele si le curati de coaja. Le dati pe razatoarea mare intr-un bol. Adaugati zeama de lamaie si amestecati. Puneti indulcitorul, uleiul, scortisoara si amestecati bine. Impariti compozitia in 4 parti egale. Tapetati pe fund cu hartie de copt, o tava rotunda de 23 cm (nu este obligatoriu, dar eu am o tava cu o mica bordura si ca sa scot usor tortul, am optat pentru a pune hartie). Turnati prima parte de blat, o nivelati, apoi asezati prima parte de mere, dar o puneti cu lingurita din loc in loc si nivelati usor, ca sa nu amestece umplutura cu compozitia uscata. Puneti iar compozitie de blat, iar mere si tot asa, ultima parte fiind de blat. Introduceti tortul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 50 de minute. Faceti testul cu o scobitoare, sa vedeti daca este copt. Il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Il pudrati cu indulcitor pudra, apoi taiati si serviti.

Se va topi in gura, o sa vedeti! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort magic cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, la tigaie