Desert tort Musuroi de cartita

de Andra_Constantinescu in Torturi, 3 Mai 2017 | 2811 vizualizari

 

Este cel mai usor tort pe care l-am facut pana acum si primul la care nu ma enervez pentru ca nu-mi iese decorul, asta pentru ca la acest tort am putut aseza si reaseza decorul fara sa stric tortul.
De gust nu mai vorbim...a fost foarte bun!!!
Pentru reteta m-am inspirat un pic de la Oana.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao, cu varf
  • 8 linguri faina, cu varf
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Diametru tava: 22 cm
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • In plus:
  • 3-4 banane
  • flori si frunze din napolitana pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Musuroi de cartita:

Blat:


Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul, pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pun cacaua, faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor, pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.


Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.


Crema:


Se freaca branza mascarpone cu zaharul, dupa care se adauga frisca si se mixeaza compozitia, pana cand devine cremoasa.


Asamblare:


Se taie blatul circular, de sus in jos, lasand o margine de circa doi cm, dar si o grosime la baza lui tot de circa doi cm. Se scobeste, scotand blatul si dandu-l deoparte.


Se curata bananele si se asaza in interiorul blatului scobit (se pot taia pentru a incapea). Se adauga crema peste banane, dupa care se imbraca si exteriorul cu ea. Se sfaramiteaza blatul care a fost dat deoparte si se imbraca tortul cu frimiturile rezultate. Se decoreaza apoi cu flori si frunze din napolitana.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Merisor 1

04.05.2017, 10:56

Cât este de reușit!

dantes 1

04.05.2017, 13:39

Delicios!

Rocsi 1

04.05.2017, 20:47

Este un desert foarte, foarte bun. Si mie imi place sa il pregatesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca